Moviments socials

Seguim lluitant pels drets de les persones en situació de dependència

Reproduïm la nota de premsa de l’acte commemoratiu del desé aniversari de l’aprovació de la Llei de Dependència que celebrarem demà 11 de desembre davant les Corts Valencianes

10 / 12 / 2016 | Intersindical

PERQUÈ SEGUIM LLUITANT?
Les Plataformes en defensa de la Llei de Dependència de la Comunitat Valenciana celebrarem demà diumenge 11 de desembre a les 12 hores una concentració commemorativa del desè aniversari de l’aprovació de la Llei 39/2006 de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de Dependència.
Aquest serà l’acte central del 10é Aniversari i es celebrarà a València (Plaça de Sant Llorenç núm. 4- davant les Corts Valencianes).

S’iniciarà amb la presentació d’una exposició de fotografies dels 10 anys que han transcorregut des de l’aprovació de la Llei, el 14 de desembre de 2006. Aquest recull de fotos és una mostra representativa de totes les accions que hem desenvolupat les Plataformes del País Valencià, que s’inicia amb la creació de les primeres Plataformes i fa un repàs per les diferents manifestacions i concentracions que hem anat fent, les distintes reunions amb representants institucionals, els premis que ens han concedit i els
actes que hem organitzat per defensar els drets de les persones amb diversitat funcional de la nostra comunitat durant aquestos deu anys.
També contarem amb testimonis personals de familiars que han hagut de lluitar durant una dècada per reclamar uns drets que els reconeixia la Llei però que els negaven els diferents governs central i autonòmic.
Seguidament es llegirà el manifest commemoratiu del 10é aniversari. Sota el lema “Perquè seguim lluitant?” les Plataformes volem reflexionar al voltant d’allò que ens va fer moure’ns ara fa ja quasi deu anys, quin va ser l’esperit inicial de la Llei, eixe que dibuixava un futur esperançador per a moltes famílies del nostre país, perquè hem suportat la càrrega que ens ha suposat compaginar reunions, manifestacions i mil accions reivindicatives amb el que suposa ser dependent i, sobretot, per qui seguim
lluitant desprès de deu anys de tants desencisos, retallades i incompliments.
Aquest any serà el cantautor Andreu Valor qui llegirà el manifest del 10é aniversari. D’Andreu Valor podem dir que és el músic-poeta de Cocentaina que amb la seua veu càlida i la generositat de les notes de la seua guitarra ha sigut capaç de transportar-nos al més profund dels nostres sentiments. Va decidir caminar en solitari allà pel 2008 i als seus treballs discogràfics ens ha regalat la generositat dels seus pensaments. Al disc “Malgrat la pluja” va incloure la cançó “Tornarem a caure”, dedicada a les persones en situació de dependència i discapacitat (https://youtu.be/znx1d5CbgTk). Aquest i molts dels seus temes estan sempre farcits d’una temàtica social compromesa i mostren una gran sensibilitat, ja que parlen de l’estima a la terra, a la llengua, a les persones…. Andreu és un gran comunicador i amb la força de la paraula intenta canviar el món per tots els escenaris que recorre. A tots els seus concerts sempre disposa d’uns minuts de reflexió en pro de la lluita de les persones amb diversitat funcional. Per tot allò i per la seua gran solidaritat, les Plataformes del País Valencià vam acordar, a la reunió que vam mantenir el passat dissabte, que fora ell qui ens representara llegint el manifest del 10é aniversari.
“Tots podem ser Dependents, no ho oblides, tu també”
Acabarem l’acte amb una “globotada taronja” per fer saber als qui ens governen que no estem disposats a renunciar als nostres drets com a persones, que seguirem avant en la defensa d’una Llei que, malgrat que alguns s’atreveixen a negar-ho, continua sent una iniciativa viable. És una qüestió de dignitat per a tots aquells valencians que confiem que els serveis que atorga la Llei de Dependència són possibles. Sols reivindiquem el que per justícia és nostre: que es complisca la Llei, que es dote del finançament adequat per part de les dues administracions tal i com es preveia a la Llei, a parts iguals, i que es complisquen els plaços de resolució d’expedients que dictava la Llei, en sis mesos.
Les Plataformes volem fer saber a tota la ciutadania que cal seguir lluitant i per això els convidem a participar demà amb nosaltres. Perquè no podem permetre per més temps que aquesta siga la Llei social més vulnerada i violada de la història del nostre país. Perquè malgrat que ja ha hagut canvis significatius des de l’entrada del nou govern valencià, encara no és suficient. Perquè cal acabar amb les llistes d’espera i perquè ja que ens ha tocat viure amb Dependència volem viure amb Dignitat!

Plataformes en defensa de les persones en situació de dependència del País Valencià
10/12/2016




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.