Drets democràtics

Seve Demir, Pakize Nayir i FatmaUyar, assassinades defensant els seus drets

Intersindical condemna l’assassinat d’aquestes tres activistes kurdes

07 / 01 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana condemna l’assassinat de tres activistes kurdes per les forces de seguretat turques, que deixa de manifest de nou la brutalitat del Govern d’Erdogán contra personal civil en lluita pacífica pels seus drets.
El passat mes de desembre, el president turc ja va avisar en la ciutat de Konya que exèrcit i forces de seguretat entrarien en el Kurdinstán per a destruir-ho tot i “asegurar la pau”.

s'estaria vivint una vertadera situació de guerra després de la instauració de l'estat de queda

El cinc de gener, en la província de Sirnak Silopi, tres activistes kurdes Seve Demir, membra del Partit Regions Democràtica (BDP) i organitzadora de la Caravana Feminista a Kurdistan, Pakize Nayir, lideresa del Consell del Poble en Silopi, i Fatma Uyar, miembra de Dona Sindicat Lliure, han sigut abatudes a tirs per les forces de seguretat. Més de 20 persones civils mortes i desenes de ferides són el balanç provisional d’aquesta brutal ofensiva en la ciutat de Cizre, mentre que en Silopi, hi ha desenes de persones desaparegudes, detingudes per la policia, entre elles Nedim Ocuç, reporter de l’agència de notícies Diha.
Sota el pretext de la lluita contra els rebels del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), l’exèrcit i les forces de seguretat turques porten setmanes lliurant brutals operacions contra les ciutats kurdes de Cizre i Silopi, en la província suroriental de Sirnak.
Milió i mitjà de persones afectades, mig milió de desplaçades i més de tres mil militants del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) mortes en combat o pels bombardejos, des que va començar l’ofensiva el mes de juliol en les regions kurdes, són les xifres subministrades pel propi Govern, les organitzacions humanitàries i els partits de l’oposició.  En una vintena de ciutats del sud-est de Turquia s’estaria vivint una vertadera situació de guerra després de la instauració de l’estat de queda.

#SeveDemir
#PakizeNayir
#FatmaUyar

http://aranews.net/2016/01/turkey-assassinates-three-female-kurdish-activists-in-sirnak/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.