Retallades

Sobre els recursos judicials contra el decret per part dels sindicats

Els sindicats de la Mesa General expliquen, en un comunicat, la seua estratègia jurídica.

02 / 03 / 2012 | Intersindical

Els cinc sindicats amb representació en la Mesa General de la Funció Pública, entre els quals hi ha Intersindical Valenciana, volem informar el conjunt del personal afectat pel DL 1/ 2012 de les actuacions jurídiques mampreses de forma conjunta i la situació actual d’aquestes.

Emparem totes les persones afectades sense cost econòmic individual

1r Hem interposat un recurs unitari d’empara judicial dels drets fonamentals contra l’acte d’aprovació del Decret Llei 1/2012, de mesures urgents per a la reducció del dèficit de la Comunitat Valenciana, en què sol·licitem la suspensió cautelar de l’aplicació. Referent a això estem pendents del pronunciament de la sala.
2n A més, els cinc sindicats interposarem el dia 5 de març recursos per legalitat ordinària contra l’acte d’aprovació del citat decret llei, i insistirem sobre la suspensió cautelar de les mesures.
Amb aquestes actuacions conjuntes a les qüestions de caràcter general entenem que:
• Emparem totes les persones afectades sense cost econòmic individual de poders notarials.
• No agreugem la situació econòmica de les persones afectades, ja que evitem possibles condemnes en costes judicials. La nova normativa permet que qui perd un recurs contenciós siga condemnat a pagar les costes imposades pel tribunal.
3r Els sindicats estem coordinant els continguts que cal recórrer també en les situacions individuals d’aplicació de les mesures amb l’objectiu d’evitar que es produïsquen contradiccions en les argumentacions que perjudiquen els interessos comuns de tot el personal.
4t Finalment, els sindicats volem aclarir que, sent evident el nostre respecte absolut a les decisions, individuals i/o col·lectives, respecte a l’elecció de lletrats i professionals de l’àmbit judicial, i en l’elecció del procediment que cal seguir en la defensa jurídica adoptades per qualsevol persona, sí volem aclarir que en cap supòsit es permet judicialment actes d’adhesió als recursos presentats per uns altres, encara que així se sol·licite. Les adhesions només es produirien en defensa de l’administració, fet que considerem un greu error en l’estratègia i defensa del personal de l’administració i del sector públic autonòmic.



Comentaris
Luz
03 / 03 / 2012 - 14:23

Y qué noticias hay del recurso que presentasteis “para exigir, a través del procedimiento ordinario, la protección de los derechos económicos de los trabajadores y empleados públicos de la enseñanza”??
¿Y con el de amparo constitucional?



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.