EMT

TUC – Intersindical Valenciana ix al pas de les declaracions sobre EMT

El Sindicat desmenteix que el Comitè s’haja reunit per elaborar cap comunicat

10 / 06 / 2016 | Intersindical

Des del sindicat TUC-INTERSINDICAL VALENCIANA volem aclarir la nostra posició i desvincular-nos del comunicat de premsa enviat als mitjans de comunicació en nom del Comitè d’Empresa, ja que aquest comunicat no s’ha consensuat en el si d’aquest comitè, un Comitè on som representades diferents seccions sindicals. La decisió de publicar-lo no s’ha abordat en cap reunió, havent-se realitzat unilateralment per algunes seccions sindicals que utilitzen el nom del Comitè en lloc de les seves sigles sindicals.

Per part de l’EMT s’han realitzat dues comissions tècniques en les quals han participat els responsables de planificació i d’operacions amb els representants dels treballadors, en les quals l’empresa va facilitar en tot moment i de manera transparent les remodelacions que volien emprendre a les línies, obrint-se un termini en el qual les diferents seccions sindicals van aportar idees, suggeriments o punts de vista que l’empresa va recollir de bona fe, donant participació a tots / es.

Posteriorment va realitzar una assemblea de treballadors en les quals va explicar a tots / es de primera mà, el projecte d’empresa sobre el nou pla de mobilitat de la ciutat en el que volien comptar amb l’opinió de la ciutadania pel que a finals de maig principi de juny s’anaven a produir reunions a les juntes de districte perquè els veïns aportaren idees, suggeriments o les seves discrepàncies per posteriorment amb tot el recollit i de manera definitiva traslladar-les a una comissió tècnica a tots / es les seccions sindicals i als treballadors / es de l’EMT per a la seva aprovació final.

No compartim aquest comunicat per no fer una valoració objectiva que atenga a la realitat ja que el nou pla de mobilitat contempla un pla de creixement i expansió d’EMT sense precedents, que dóna un gir de 180º a la trajectòria de regressió que EMT venia patint en els últims anys i a més fent partíceps en aquesta nova etapa a tots els implicats: ciutadans, treballadors i equips de govern del municipis de l’àrea metropolitana.

Segons el nostre parer el comunicat de premsa obeeix més a la pressió que els sindicats CCOO i UGT, estan realitzant per recuperar els privilegis en borses de treball, alliberaments i ascensos que tenien amb l’anterior govern i gerència d’EMT, resultant molt cridanera la conflictivitat amb l’actual equip de govern i gerència d’EMT malgrat que hi ha una aposta pel creixement d’aquesta empresa i en els temps del govern del Partit Popular en els quals es va reduir el servei d’EMT per cedir-lo a empreses privades com Transvía, no es van denunciar aquestes situacions ni es va registrar tanta conflictivitat.

Per tot açò, i per aclarir aquesta situació a dia d’avui a l’EMT l’executiva del sindicat TUC-INTERSINDICAL VALENCIANA vol realitzar aquesta nota de premsa per aclarir i desmentir el comunicat de premsa fet en nom del comitè d’empresa de la EMT.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.