Mobilitzacions

Intersindical Valenciana no signa el Conveni EMT – València

TUC – Intersindical Valenciana ha decidit no signar el conveni de l’EMT de València per als anys 2012-13. Després de 6 mesos de lluita, la direcció d’EMT i els sindicats UGT, CCOO i APPTUV signen el conveni més regressiu de totes les EMT de l’Estat Espanyol.

Manifestació contra les retallades salarials i la privatizació de l'EMT
Manifestació contra les retallades salarials i la privatizació de l'EMT
02 / 08 / 2012 | Intersindical

S'ha sotmès la plantilla a un doble engany

Ha estat un conveni acceptat pels treballadors mitjançant una votació en urna, fortament condicionada per l’amenaça d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció per 209 persones de la plantilla.

TUC-Intersindical Valenciana considera que s’ha sotmès les treballadores i treballadors a un doble engany:

-En primer lloc s’ha portat les treballadores i treballadors a la votació amb la por a perdre el lloc de treball per l’amenaça de l ‘ERO. Un ERO que, des del primer moment, se sabia que és il·legal a causa que la plantilla d’EMT està blindada contra acomiadaments individuals i col·lectius, mitjançant l’article 50 del conveni.

-En segon lloc s’ha utilitzat l’excusa del RD 20/2012 per imposar la rebaixa salarial pretesa per l’empresa des d’un primer moment, que aplicant tots els conceptes ascendeix al 16%, quan l’aplicació real del RD 20/2012 amb tots els seus conceptes no haguera superat el 5% de rebaixa salarial.

Per tot l’anteriorment esmentat, TUC – Intersindical Valenciana no signa un conveni regressiu, que representa un abans i un després en l’empresa, tant en les condicions laborals com en les salarials i que planteja un futur incert per a tota la plantilla i pel futur de la mateixa EMT.

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.