Solidaritat i pau

Turquia: No empresonen a Eren Keskin

Eren Keskin ha estat jutjada més de 100 vegades per atrevir-se a alçar la veu.

12 / 12 / 2016 | Vicent Mauri

Eren Keskin és una advocada i activista a favor dels drets humans de nacionalitat turca i d’origen kurd. Participa activament en l’associació de drets humans turca IHD. Amb altres advocades, va fundar una organització que ofereix assistència jurídica a dones que han estat objecte d’agressions sexuals per part de les forces de seguretat turques.

En aquests moments hi ha més de 500 casos contra autoritats acusades de violació.

També va ser directora d’un diari kurd. Per diversos articles publicats en el periòdic, ha estat acusada en repetides ocasions d’insultar a l’Estat turc i al president.

Eren ha estat portada davant els tribunals més de 100 vegades per fer sentir la seva opinió sobre la greu situació de la minoria kurda a Turquia. Al 1995 va passar sis mesos a la presó només per haver utilitzat la paraula “Kurdistan” en un article. L’enorme quantitat de causes obertes en la seua contra constitueix, clarament, un cas d’assetjament.

Porta més de la mitat de la seua vida dedicada a la defensa dels drets humans, l’han intentat assassinar dues vegades a punta de pistola en el seu propi despatx, ha estat a la presó i sobre ella pesa una ordre de prohibició d’eixir del seu propi país.

El seu únic delicte ha estat alçar la veu contra la injustícia. I a Eren se li esgota el temps: si es celebren nous judicis, podria ser empresonada en qualsevol moment, i per molt de temps.

Fonts:
http://www.cultureofpeace.com
http://www.aachener-friedenspreis.de
http://www.pikaramagazine.com
Amnistía Internacional

Si vols col·laborar amb Amnistia Internacional al fet que es visualitze la situació d’Eren Keskin fes-nos arribar missatges de solidaritat a .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.