RTVV

Un any després, la prova del nou

28 / 11 / 2014 | Intersindical

Els colps d’Estat ni són espontanis ni aleatoris, pel contrari expressen la impotència de la classe política i la intolerància dels qui tenen el poder real. Els colps d’estat mediàtics, com el que va culminar amb el tancament de RTVV ara fa un any, posen en evidencia el menyspreu per la llibertat d’expressió i la nostra llengua, la desobediència conscient a les decisions judicials i la voluntat recentralitzadora d’un Consell esgotat des del minut zero.

Un any després hem pogut comprovar que cap de les argumentacions per tancar Ràdio 9 i Canal 9 eren certes. No ho són les econòmiques, tal i com demostra que el cost del procés de liquidació triplica el pressupost de funcionament que proposava el Comité d’Empresa. Els motius judicials, amb l’aprovació d’una llei de cessament d’emissions que únicament pretenia desvirtuar la sentència de nul•litat de l’ERO,  s’han convertit en unes manilles que impedeixen maniobrar al propi Govern valencià. I per descomptat, els jocs malabars que transformaven l’estalvi derivat del tancament en escoles i hospitals no s’han materialitzat en un sol projecte.

Així les coses, un any després el Consell s’ha fet invisible, amb la qual cosa podem dir que s’ha posat al mateix nivell que l’oposició, els sindicats i la societat civil que reclama els seus drets. Un any després el sector audiovisual té una desocupació que ronda entre el 80 i el 90 per cent, segons col•lectius. Un any després, per al seu escarni, sabem molt més del saqueig que un grapat de directius, amb la connivència del Consell,  feren en benefici propi i del PP.

Un any després, els treballadors, que no són els culpables, també han tingut temps per a reflexionar que la manipulació s’ha de denunciar des de la primera ordre i que hi ha drets, com la llibertat d’expressió, que es conquisten a peu de redacció i micròfon en mà.

En mig d’este territori assolat que conformen els mitjans de comunicació públics, des de Intersindical Valenciana hem de reivindicar al mateix nivell la llibertat d’expressió i unes condicions de treball dignes; unes redaccions lliures de comissaris polítics i una legislació garantista.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.