Drets de les dones

Una ministra d’Igualtat que menysprea els drets de les dones?

04 / 11 / 2016 | Intersindical

En l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical no esperàvem que el nou govern de l’estat tinguera un tint progressista, però el nomenament de Dolors Montserrat com a titular del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat no pot sinó indignar-nos.

Les seues declaracions en contra del dret de les dones a decidir sobre els nostres cossos són coneguts, com ho és la seua participació en la manifestació antiavortista.
La nova Ministra també es manifesta a favor de la custòdia compartida imposada, un règim que professionals i moviment feminista coincideixen a qualificar de nefast per a les criatures i que les deixa en situació de desprotecció a elles i a les dones supervivents de maltractament, i que -en molts casos- serveix per a continuar perpetuant-lo.
Per últim, Dolors Montserrat està en contra del sistema de quotes, necessari per al repartiment de llocs de responsabilitat i decisió mentrestant perdure la discriminació de gènere.
Si Mariano Rajoy sempre s’ha caracteritzat per un gabinet conservador, en aquesta ocasió ha filat encara més prim amb aquest nomenament. El perfil polític d’aquesta nova ministra ens ha de fer mantenir-nos alertes i no permetre que s’apliquen polítiques cada vegada més restrictives per a les dones.
Un govern conservador en contra dels drets de les dones que va a perpetuar les desigualtats de gènere. En vespres de l’aniversari del 7N, on demanàvem que el terrorisme masclista fora considerat una qüestió d’estat, aquest nomenament s’afegeix al malestar que ens provoca la falta de polítiques en contra de les violències cap a les dones. Lluny d’aconseguir avanços, els pressupostos per a l’eradicació de les violències cap a les dones s’han reduït.
La lluita feminista és més necessària que mai, mentrestant es nomenen com a titulars d’igualtat persones que no respecten els nostres drets!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.