Medi ambient

Intersindical, amb els Afectats per les descàrregues tòxiques al Port d’Alacant

El col·lectiu d’afectats ha convocat una protesta per al 27 de gener, contra la contaminació originada per l’activitat de càrrega i descàrrega de materials pulverulents desenvolupada en els molls de Ponent del recinte portuari.

Cartell de convocatòria per a la manifestació del 27 de gener.
Cartell de convocatòria per a la manifestació del 27 de gener.
11 / 01 / 2017 | Intersindical

Des de fa vuit anys s’exerceix una activitat contaminant en el Port a 500 metres del nucli urbà afectant a la salut de la població i al medi ambient. Es reclama que aquesta activitat de la dàrsena del port d’Alacant es realitze en naus tancades i no a l’aire lliure, com ve succeint fins ara. Existeix una gran preocupació entre la ciutadania, una alarma social, per l’elevada contaminació de l’aire que afecta a la salut de tota la població de Benalúa i proximitats, especialment a la infantil.

Per açò, les associacions de mares i pares i les veïnals han sigut les que han iniciat les reclamacions i convocat una manifestació el dia 27 de gener a les 17 hores, l’eixida es realitzarà des del Col·legi Públic de Benalùa i finalitzarà en l’Antiga Estació de Múrcia, actual Seu de la Casa del Mediterrani. La intenció dels col·lectius convocants és unir-se en una plataforma ciutadana amb l’objectiu de reivindicar un Aire Net per a millorar la salut de la població i el medi ambient. Intersindical Valenciana recolza aquesta iniciativa i col·laborarà amb la Plataforma d’Afectats sumant-se a les entitats i col·lectius que la integren en les seues reivindicacions.
Des d’Intersindical Valenciana fem una crida al Govern Valencià perquè garantisca la salut de les persones i la protecció del medi ambient, que aplique els principis de cautela i acció preventiva, de correcció de la contaminació a l’origen, obligant als titulars de les instal·lacions a l’adopció de les millors tècniques disponibles i de les mesures adequada per a prevenir les emissions contaminants, que protegisca la qualitat de l’aire, perquè l’Aire Net és un dret universal.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.