Salut Laboral

Intersindical exigeix participació i mitjans en prevenció per al personal de la Generalitat

Intersindical Valenciana lamenta que el govern valencià haja introduït modificacions en l’estructura de la prevenció, que afecta tot el personal de la Generalitat, sense utilitzar els mecanismes democràtics i de participació que marca la legislació actual.

04 / 10 / 2011 | Intersindical

Els recents Reglaments Orgànics i Funcionals de les Conselleries adscriuen els actuals tres serveis de prevenció a l’INVASSAT, unificant-los en un; aquest òrgan passa de tindre un caràcter tècnic i d’assessorament, a assumir la gestió de la prevenció de tot el personal de la Generalitat. Això suposa un canvi radical respecte la normativa actual (Decret 123 de la G.V.).

La Intersindical ha demandat reiterades vegades en la Comissió Paritària de Seguretat i Salut Laboral (COPASESA) la preceptiva auditoria, ja que fins ara les Conselleries no han complit les obligacions preventives, tal com mostren les reiterades denuncies a la Inspecció de Treball. En les noves estructures, l’INVASSAT s’auditaria a sí mateix, a la seua pròpia gestió preventiva, convertint-se en jutge i part.
Si el nou disseny tracta de centralitzar, reduir mitjans material i humans, i convertir l’INVASSAT en un òrgan de control polític, la Intersindical s’oposarà enèrgicament, ja que la prevenció demanda la major proximitat als centres de treball, descentralització de funcions i un considerable augment de recursos humans i materials.
La prevenció no pot ser sacrificada, emparant-se en que estem en temps de crisi. La Intersindical Valenciana entén que la salut laboral ha de constituir un eix prioritari en qualsevol situació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.