Medi ambient

La Xarxa Valenciana de l’aigua pública es reuneix amb diputats de les Corts Valencianes

Demanen recolzament a la iniciativa ciutadana europea “el dret humà a l’aigua i el sanejament”

08 / 04 / 2013 | Intersindical

La Xarxa Valenciana de l’Aigua Pública, que es va presentar el passat 21 de març, ha mantingut una reunió a les Corts Valencianes amb diputats dels Grups Parlamentaris Socialista, Compromís i Esquerra Unida per tal de presentar-los el manifest i objectius de la Xarxa, així com per demanar-los que donen suport a una Proposició de recolzament a la Iniciativa Ciutadana Europea “El dret humà a l’aigua i al sanejament” que la Xarxa va registrar prèviament en les Corts Valencianes. El Grup Parlamentari Popular no va assistir a la reunió, encara que si li va fer arribar la proposició.

La Xarxa Valenciana de l’Aigua Pública que està constituïda per 18 entitats representatives del món ecologista, sindical i social del País Valencià té com objectiu reivindicar la consideració de l’aigua com un bé comú i com a dret humà bàsic que exigeix un model de gestió que no es subordine a l’obtenció del benefici privat i que garantisca l’eficàcia, la solidaritat, l’eficiència, l’equitat, el control democràtic dels operadors dels serveis de l’aigua i la conservació dels ecosistemes aquàtics.

En la reunió participaren diversos representants de la Xarxa i els diputats Francesc Signes, del PSPV-PSOE, Juan Ponce de Compromís i Ignacio Blanco d’Esquerra Unida.

La proposició presentada, que adjuntem, es basa en el reconeixement al 2010 de l’Assemblea General de l’ONU de que el dret humà a l’aigua potable i al sanejament eren un factor essencial per a la vida. Amb l’objectiu de garantir aquest servei a tots els ciutadans que resideixen a Europa i garantir el futur de les properes generacions es llançà la Iniciativa Ciutadana Europea, la primera des de la posada en marxa del Tractat de Lisboa, que han recolzat fins el moment més de 1.330.000 persones i que té com a objectius:
- La garantia d’uns serveis d’aigua i sanejament per a tots els ciutadans de la Unió Europea.
- Els drets humans han d’estar per damunt dels interessos comercials, i en conseqüència rebutgem la liberalització dels serveis d’aigua.
- L’accés universal a l’aigua i sanejament.

Els diputats assistents es comprometeren a portar dita proposició a les Corts Valencianes, intentant la seua aprovació com a Declaració Institucional.

En la reunió es va convidar als distints grups a participar en un acte públic, que es realitzarà pròximament, en el que donarien la seua postura respecte a la gestió de l’aigua. Igualment se’ls proposà la realització de jornades informatives sobre la gestió de l’aigua dirigides a alcaldes i regidors.

Adjuntem la proposició presentada, el manifest i fotos de la reunió.

En la foto del ficus, d’esquerra a dreta: Honori Estornell (UGT), Consuelo Jarabo (CCOO), Juan Carlos Mellado (CAVECOVA), Juan Ponce (Compromís), Francesc Signes (PSPV-PSOE), Ignacio Blanco (EUPV), Paco Sanz (Xúquer Viu), Natxo Serra (WWF-Adena), Antonio Arnau (EUPV), José Ángel Pérez (Intersindical), Luis Cerrillo (Ecologistes en Acció) i Enrique Lapuente.


ENTITATS INTEGRADES INICIALMENT EN LA XARXA VALENCIANA PER L’AIGUA PÚBLICA:

1. Acció Cultural del País Valencià
2. Acció Ecologista – Agró
3. Asociación Matriarcal
4. ATTAC – País Valencià
5. Comissions Obreres del País Valencià – CCOO-País Valencià
6. Confederació d’Associacions de Veïns i Consumidors de la Comunitat Valenciana - CAVE-COVA
7. Coordinadora de Agricultores y Ganaderos de la Comunidad Valenciana – COAGCV  
8. Enginyeria Sense Fronteres – València
9. Federació d’Ecologistes en Acció del País Valencià
10. Federació d’indústries i Treballadors Agraris – País Valencià – Unió General de Treballadors – FITAG-PV-UGT
11. Fundació Nova Cultura de l’Aigua
12. Intersindical Valenciana
13. L’Alficòs - Consum Ecològic (Petrer)
14. Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià
15. SEO-BirdLife
16. Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià
17. WWF-València
18. Xúquer Viu

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.