Salut Laboral

Ràtios i retallades posen en perill la seguretat

Els sindicats docents exigeixen el compliment de la normativa de salut laboral i, en cas contrari, acudiran a la Inspecció de treball o a la Fiscalia.

27 / 06 / 2012 | Intersindical

Els i les representants sindicals de Seguretat, Salut Laboral i Prevenció de Riscos dels sindicats docents presents a la Mesa Sectorial d’Educació (STEPV, FECCOO-PV, CSI.F, ANPE i FETE-UGT PV) es van reunir ahir per valorar la incidència que l’aplicació de les mesures d’increment de ràtios escolars i d’horari lectiu, i la reducció de grups i programes provoca en el sistema educatiu valencià i en les condicions laborals dels treballadors de l’ensenyament.

Cal complir amb els requisits tècnics d'espai i volumetria de les aules i altres espais

Aquesta reunió té la seva causa en el conjunt de denúncies que estan rebent els sindicats docents des dels centres educatius per l’aplicació indiscriminada de l’increment de les ràtios escolars, sobretot en el nivell educatiu d’Infantil, on tot i les instruccions rebudes per part de la Inspecció Educativa, no és possible ubicar de forma adequada i sense minva de la qualitat en la prestació del servei educatiu a 30 alumnes, nens i nenes de 3 a 6 anys, sense vulnerar obertament les limitacions d’espais que estableix la normativa vigent en matèria educativa i laboral.
Per part dels representants dels treballadors es requerirà a l’Administració educativa perquè determine, de manera clara i precisa, mitjançant les corresponents inspeccions tècniques, quins són els requisits tècnics d’espai i volumetria que reuneixen les aules i altres espais educatius de els centres educatius valencians.
A més de les relacions d’especificacions tècniques que es van a demanar per centre educatiu, els representants sindicals de STEPV, FECCOO-PV, CSI.F, ANPE i FETE-UGT PV, també van a requerir a l’òrgan tècnic de l’Administració, on a partir d’ara es residenciará el propi servei de prevenció de riscos laborals dels docents valencians, el INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball), que vigile i controle el compliment estricte de la legalitat vigent en matèria de seguretat i salut laboral en els centres educatius, ja que aquesta queda totalment desvirtuada com a conseqüència de l’aplicació en aquests centres de treball del Decret 73/2012, de 18 de maig, del Consell (publicat en el DOCV del 2012.05.21) i l’Ordre de 19 / 2012, de 21 de maig, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació (DOCV del 22), instruments jurídics dictat per aplicar, amb tot el seu rigor i duresa, a la Comunitat Valenciana, el Reial Decret Llei 14/2012 sobre retallades i ajustos en matèria d’educació de més de 3.000 milions d’euros, dictat pel govern espanyol.
Els sindicats docents denuncien, una vegada més, que, com a conseqüència de l’increment de les ràtios i de les retallades en l’Educació, s’agreugen els riscos laborals a què estan exposats els treballadors i les treballadores de l’ensenyament com a conseqüència de la modificació de les condicions de treball (increments de ràtio, amuntegament de l’alumnat, increment de l’horari lectiu del professorat, desplaçament dels seus llocs i centres de treball, amenaça i incertesa pels milers d’acomiadaments que hi haurà ... i un llarg etcètera.)
Els sindicats docents esperen una resposta ràpida, contundent i expressa de l’Administració educativa i del seu òrgan tècnic en matèria de prevenció de riscos laborals, que assenyale com s’està garantint que es compleix la legalitat vigent en els centres educatius i la qualitat en la prestació del servei educatiu. En cas contrari, de no obtenir resposta o aquesta és negativa, no ens quedarà altra opció que acudir a la Inspecció de Treball o la Fiscalia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.