Salut Laboral

Ni una mort més en accidents laborals !

24 / 04 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana commemora el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball el 28 d’abril i convoca dos concentracions sota el lema: Ni una mort més en accidents laborals! La salut laboral és la teua salut, reivindica-la!

El 28 d’abril també és el Dia Internacional en Memòria de les persones Treballadores Mortes i Ferides, que el moviment sindical celebra a tot el món des de 1996 per a honrar a les víctimes dels accidents i malalties laborals.

Des de la Intersindical Valenciana volem denunciar l’augment dels accidents en el treball -des del 2013 fins al 2016-, perquè s’ha donat un empitjorament de les condicions laborals. L’última reforma laboral va facilitar l’acomiadament i va elevar l’edat de jubilació. La política de retallades va suposar un augment de la càrrega laboral i una reducció de la inversió en prevenció, en formació i en vigilància de la salut. A tot açò hem d’afegir, el reiterat incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals en un món en contínua transformació en el qual apareixen nous riscos i, com a conseqüència, l’augment de les malalties laborals.

A el País Valencià patim una taxa de precarietat elevada a causa de la manca d’estabilitat, per l’escassetat de la jornada i per un salari menor -treballs de pitjor qualitat i pitjor pagats-, que afecta especialment a col·lectius sensibles i desprotegits, com dones, persones migrants, majors de 55 anys, joves i altres.

Per Intersindical Valenciana, les condicions de treball determinen l’estat de salut o malaltia entre les persones que ho desenvolupen. Per tot açò, reclamem polítiques d’ocupacions estables i salaris dignes, incorporació de criteris contra la precarietat en els convenis col·lectius i l’eliminació de les subcontractacions que suposen riscos en la seguretat i salut de les persones que treballen. També és necessari el desenvolupament efectiu del principi d’igualtat en el treball, en la promoció de la salut i un enfocament específic de gènere en el tractament de problemes de seguretat i salut laboral. Exigim el compliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i la legislació laboral que la desenvolupa, és necessari augmentar els nivells de control i d’inspecció en el treball, en les administracions públiques i en les empreses, amb l’objectiu de reduir els accidents de treball - in itínere i durant la jornada laboral- i acabar amb els mortals.

Per tot açò, Intersindical Valenciana convoca dos concentracions el proper dia 28 d’abril, a les 12 hores a València (Plaça de Manises) i a Castelló (Carrer Major, Casa dels Caragols).




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.