Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Sense contaminació pel plàstic

5 de juny de 2018, Dia Mundial del Medi ambient

05 / 06 / 2018 | Intersindical

Volem garantir una protecció del planeta i els seus recursos naturals. En concret, la conservació dels ecosistemes marins i terrestres, així com en l’ús sostenible d’aquests recursos. Tots els anys s’aboquen tones de plàstic en els rius, mars i oceans, creant-se grans illes de plàstic que suren.

Si no canviem els hàbits de consum, no podrem reduir la utilització del plàstic com a material d'us

Hem de prendre consciència dels danys mediambientals que estem provocant en els hàbitats i als nostres propis recursos. El plàstic, no es degrada i desapareix, persisteix eternament formant microplàstic. Actualment el plàstic ha estat incorporat al cos dels animals com un component més. Milers d’éssers vius moren pel plàstic amb el qual s’han alimentat.

És prioritari parar aquesta devastadora arma si volem conservar la nostra salut, la de tots els éssers vius i del nostre planeta. Hem de difondre una cultura mediambiental que afavorisca la sostenibilitat, la salut i la vida.
La campanya Trenca amb el plàstic visibilitza el problema però se segueix consumint plàstic constantment, sense límits ni frens. Usem malament el plàstic i ho consumim sense preocupar-nos pels seus residus, el seu reciclatge o incorporació a l’hàbitat i als éssers vius. Si no canviem els hàbits de consum, no podrem reduir la utilització del plàstic, com un material d’un sol ús.

Canviem el plàstic per materials més ecològics i fàcils de reciclar. Reduir el consum de plàstics, reciclar per reutilitzar i eliminar els seus residus. Comprar aliments que no estiguen sobreenvasaments amb plàstics.

Intersindical Valenciana per una cultura de no plàstic, el nostre planeta mereix l’esforç: “Trenca amb el plàstic”.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.