Agenda


Igualtat, drets i llibertats. Contra el colp a la democràcia
  • 23 febrer 2019
  • Diversos llocs i Madrid

Igualtat, drets i llibertats. Contra el colp a la democràcia

L’espai ‘Caminant cap al 24 i 27 d’octubre’, que va impulsar mobilitzacions el passat mes d’octubre a nivell estatal, entre elles una manifestació a Madrid secundada per més de 35.000 persones, ha decidit donar continuïtat a la iniciativa sota el nom ‘Caminant ‘i ja té noves dates al seu calendari d’accions: 23 de febrer i 6 d’abril.

Més de 35.000 persones van recórrer els carrers de Madrid el passat 27 d’octubre a la manifestació convocada per l’espai ‘Caminant cap al 24 i 27 d’octubre’. Després de l’èxit de la mobilització, els col·lectius i organitzacions que conformen aquesta iniciativa han decidit donar-li continuïtat sota el nom ‘Caminant’.

Com ja succeís a l’octubre, des de l’espai s’han fixat dues dates per a noves mobilitzacions, el 23 de febrer a nivell territorial i el 6 d’abril a Madrid. A Andalusia, les accions del 23 de febrer es retardaran fins al 28 del mateix mes amb motiu del Dia d’Andalusia.

Aquesta iniciativa, que va sorgir el passat mes de maig amb la intenció de “rellançar la mobilització social de manera general, unitària i transversal”, compta amb 200 adhesions d’organitzacions i col·lectius de tot l’Estat.
La presència de tan diversos actors es va deixar veure a la manifestació convocada el 27 d’octubre sota el lema “Si ens movem ho canviem tot”. Desenes de milers de persones van recórrer els carrers de Madrid des d’Atocha a Sol amb pancartes i lemes de diferents àmbits, laboral, habitatge, pensions, educació, medi ambient, etc., englobades en quatre eixos reivindicatius: redistribució de la riquesa, recuperar el planeta, conquerir drets i una vida digna.
Aquesta pluralitat de forces es reflecteix també en les dinàmiques de solidaritat que s’articulen com a ‘modus operandi’ de l’espai ‘Caminant’, des d’on criden a donar suport a les accions convocades per diferents col·lectius, a més de les seves pròpies, entre elles les recents mobilitzacions contra la violència masclista, les previstes el 10 de desembre pel Dia Mundial dels Drets Humans o la manifestació estatal de pensionistes del proper 15 de desembre.


Igualtat, drets i llibertats. Contra el colp a la democràcia