Contra les retallades de drets socials
CONTRA LA RETALLADA DE LES PENSIONS
LA MOBILITZACIÓ CONTINUA


PÀGINA SOBRE LA VAGA GENERAL DE 29/S I LA REFORMA LABORAL

 

Quina és la reforma de les pensions que proposa el govern ?

 • Augment de l'edat de jubilació fins el 67 anys.

 • Acabar amb la revalortizació automàtica de les pensions en funció de l'augment de l'IPC.

 • Augment dels anys de comput per calcular la pensió. Ara són 15 anys. La proposta del govern és de 20 – 25 anys. La patronal demana que siga tota la vida laboral. Açò suposarà una disminució important de les pensions.

 • Augment del nombre d'anys per poder cobrar la pensió. En l'actualitat són necessaris 15 anys de cotització. Es parla d'augmentar-la a 18 o 20 anys. Aquest fet suposaria endurir les condicions per poder cobrar una pensió, deixant sense aquest dret a moltes persones, especialment a aquelles que tenen més dificultats per trobar un treball o tenen treballs temporals o precaris.

 • Augment dels anys per cobrar la totalitat de la pensió. Ara calen 35 anys. En el futur podrien ser 38 o 41 anys. Aixó suposa que moltes persones hauran de retardar la seua edat de jubilació per poder cobrar-la integrament.

És necessària la reforma de les pensions ?

 • No. No es tracta d'una reforma de les pensions sinó d'una retallada pura i dura per estalviar diners a costa dels nostres salaris i de la nostra contribució al fons de la Seguretat Social.

 • Ni les nostres pensions ni les pensions de les generacions futures estan en perill segons els economistes independents. Les pensions no depenen del nombre de pensionistes sinó de molts altres factors com: la població activa, la productivitat, els salaris, la incorporació al mercat de treball de la gent que busca ocupació....

 • En aquest moment, n'hi ha quatre milions i mig de persones sense feina que si tingueren feina podrien contribuir al menteniment del sistema de pensions.

 
28/06/11

Intersindical critica l'aprovació pel congrés dels diputats de la reforma de les pensions


26/05/11

Intersindical Valenciana contra la tramitació en el Congrés dels Diputats de la reforma de les pensions


29/03/11

El govern espanyol retira provisionalment la proposta de mesures “harmonitzadores” del Règim de Classes Passives de l'Estat


 
Assemblees ensenyament
sobre el canvi en la
normativa de classes passives
18h,
seus
sindicals
31 de març a València
5 d'abril a Castelló
7 d'abril a Alacant

23/03/11

Intersindical s'oposa a la proposta de mesures “harmonitzadores” del Règim de Classes Passives de l'Estat


 

descarregar tríptic
en valencià
en castellano

 
 
02/11

Intersindical trasllada a les organitzacions
de la societat civil la seua valoració negativa de l'Acord


2/01/11

Signat l'acord que retalla les pensions el 2 febrer

El 2 de febrer s'ha signat l'Acord al que han arribat en l'anomenat Diàleg Social el Govern de l'Estat, CCOO, UGT, CEOE i CEPYME.

--- GUIA ACORD SOCIAL I ECONÒMIC
signat pel govern espanyol, els sindicats CCOO i UGT i les patronals CEOE i CEPYME

--- Podeu consultar el text integre de l'acord ACÍ

--- Primer anàlisi i un resum de les mesures ACÍ


3/01/11

Intersindical Valenciana considera que l'acord social i econòmic perjudica a les dones

 

manifest per la igualtat de gènere en el sistema de pensions


2/01/11
 

Intersindical s'ha concentrat contra la retallada de les pensions


27/01/11

 

Intersindical Valenciana es mostra contrària al principi d'acord sobre les pensions i el qualifica aquest com una regressió en els drets de les treballadores i treballadors
INFORMACIÓ SOBRE EL NOU RÈGIM DE PENSIONS


26/01/11

El Secretariat de la Intersindical mostra el seu desacord en la retallada de les pensions


25/01/11

- Reforma de les pensions: Quina? Quan? Necessària? Què podem fer?

24/01/11

Intersindical considera inacceptable la retallada de les pensions públiques


 

Comunicado de la plataforma ACTIVOS CONTRA LA CRISIS,
formada por sindicatos, movimientos sociales y partidos políticos ante la situación social y económica que atraviesa el Estado Español y la Unión Europea y ante los nuevos recortes sociales y laborales aprobados y/o anunciados por el gobiern español y los gobiernos autonómicos


 

Intersindical s'oposa a la retallada de les pensions


 

Intersindical en contra de la jubilació als 67 anys
El Sindicat considera necessària una nova vaga general


 

La mobilització continua. Recuperar drets, defensar l'estat social


 

CCOO, UGT i INTERSINDICAL presenten les noves mobilitzacions unitàries

 
 

28 octubre: Intersindical Valenciana ha acordat impulsar noves mobilitzacions


   

 

 

MÉS SOBRE LA VAGA GENERAL DE 29/S
I LA REFORMA LABORAL

   
   

 
 
     
     
     
   
   

Intersindical critica l'aprovació pel congrés dels diputats de la reforma de les pensions

Intersindical Valenciana critica l'aprovació, per part del Congrés, de la reforma de les pensions que suposa: el retard de l'edat de jubilació fins els 67 anys, haver cotitzat 37 anys per rebre la totalitat de la pensió i l'augment de 15 a 25 anys el període per calcular-la. Així, l'aprovació d'aquesta reforma de les pensions suposarà que les treballadores i treballadors hagen de treballar més temps per cobrar unes pensions més baixes.

La reforma de les pensions que ha comptat amb els vots favorables del PSOE i CiU és la conseqüència de l'Acord Social i Econòmic signat pel govern, la patronal i els sindicats UGT i CCOO el passat 2 de febrer de 2011.

Per a la Intersindical Valenciana aquesta reforma és totalment innecessària ja que el sistema públic de pensions no està ni estarà en crisi. Tot el contrari, moltes persones economistes independents consideren que la reforma aprovada pels sindicats majoritaris, patronal i govern respon a una estrategia d'afeblir-lo, de potenciar els plans privats de pensions i de fer pagar a la classe treballadora els efectes de la crisi econòmica.

Per aixó, des de la Intersindical Valenciana continuem oposant-nos a aquesta reforma de pensions, de la negociació col·lectiva i la reforma laboral i apostem per tota una altra sèrie de mesures socials, salarials i econòmiques que facen que la crisi la paguen aquells que l'han generada.

València, 28 de juny de 2011

 

   
   

Intersindical Valenciana contra la tramitació en el Congrés dels Diputats de la reforma de les pensions

Intersindical Valenciana critica que el Congrés dels Diputats haja decidit continuar amb la tramitació del projecte de Llei de modernització del sistema de la Seguretat Social que suposa una retallada de les pensions. Aquest projecte, entre altres mesures, prorroga l'edat de jubilació fins els 67 anys, augmenta el periode per calcular la quantia de la pensió als darrers 25 anys de vida laboral i augmenta a 37 els anys necessaris per cobrar-la en la seua totalitat.

La decisió del Congrés de rebutjar les esmenes a la totalitat presentades per diversos grups parlamentaris ha obert la porta a aquesta nova agressió a les treballadores i treballadors que tindran que allargar la seua vida laboral per cobrar una pensió més baixa. Els vots contraris del PSOE i CiU a les esmenes a la totalitat que pretenien anul·lar-lo i les abstencions del PP i PNB han fet possible que la Llei de modernització de la Seguretat Social continue la seua tramitació parlamentària.

Intersindical Valenciana ja es va pronunciar en contra de l'Acord Social i Econòmic signat pel govern espanyol, CEOE, CEPYME, CCOO i UGT el passat 2 de febrer. Un acord que és la base de les modificacions del sistema de pensions que s'està tramitant en les Corts Espanyoles i que compta amb el rebuig del 80 % de la ciutadania segons els estudis del CIS. A més, per al sindicat la reforma és totalment injustificada i injusta en fer pagar la crisi econòmica a les treballadores i treballadors, a les persones pensionistes i al col·lectius socials com els joves, les dones o les persones immigrants que es veuran greument afectats per aquesta llei.

26 de maig de 2011

 

   
   

El govern espanyol retira provisionalment la proposta de mesures “harmonitzadores” del Règim de Classes Passives de l'Estat

La pressió sindical ha fet possible la retirada d’aquesta proposta que empitjorava les condicions de jubilació del personal públic

El govern espanyol va presentar dimecres passat una proposta d'harmonització del Règim de Classes Passives amb el Règim General de la Seguretat Social. Aquesta proposta retallava les condicions de jubilació del sector públic.

Intersindical Valenciana va denunciar en el seu moment la signatura de l'Acord Social i Econòmic en el qual es consagren noves retallades en els drets socials, econòmics i laborals, concretament en les pensions dels treballadors i treballadores, del qual deriva la proposta presentada pel govern i retirada avui mateix gràcies a la pressió sindical.

Aquest mateix acord exigeix la seua adaptació al Règim de les Classes Passives, amb el que el parèntesi obert ara no ens permet baixar la guàrdia, ja que les intencions del Govern van totes en la mateixa direcció: retallar drets socials amb l'excusa de mantenir-los.

L'oposició sindical a aquesta proposta ha estat i ha de seguir sent la clau per a detenir aquest procés de retallades i agressions a les treballadores i treballadors en general, i al personal públic en particular. En aquest sentit, Intersindical Valenciana seguirà proposant a la resta d'organitzacions sindicals mantenir un front comú i respostes unitàries.


29 de març de 2011

 

   
   

Intersindical Valenciana s'oposa a la proposta de mesures “harmonitzadores” del Règim de Classes Passives de l'Estat

Adjuntem la proposta del govern

 

Davant la proposta del Govern espanyol sobre Mesures harmonitzadores del règim de classes passives de l’estat amb el Règim General de la Seguretat Social, que ha donat conéixer avui, Intersindical Valenciana s’oposa a les mesures proposades ja que comporta la desaparició del règim actual de jubilacions del règim de classes passives.

El document presentat pel govern espanyol suposa un nou atac a les persones funcionàries sobre els quals es pretén fer pagar una crisi econòmica que no hem generat. En l'any passat es van reduir els salaris. Ara, en 2011, es pretén allargar l'edat de jubilació passant dels 65 als 67 que es cobraria al 100% amb 37 anys de serveis. A més, desapareix la jubilació voluntària actual que era als 60 anys i 30 de serveis.

El govern pretén substituir l'actual jubilació voluntària (60 anys d'edat i 30 de serveis) per la jubilació als 65 anys amb 38 anys i 6 mesos de servei o per una altra modalitat que possibilite la jubilació amb 63 anys acreditant 33 anys de serveis a la qual es pot accedir amb una penalització d'un coeficient reductor de l'1,875% per cada trimestre o fracció que la persona funcionària avance l'edat de la jubilació que li corresponga. Aquesta penalització pot arribar al 30%, aproximadament.

Això significa que tot el funcionariat de règim de classes passives que es podria jubilar en 2013 amb 60 anys i 30 de serveis ja no ho podrà fer, ja que s’estableix un període transitori a partir de 2013 fins al 2021, que incrementa progressivament l’edat i el temps de cotització. A partir d’aquest any tot el funcionariat s’haurà de jubilar als 67 anys si volen mantindre el 100% de la prestació per jubilació, moment en el qual s’aplicaran els coeficients reductors esmentats.

Aquesta “harmonització” que pretén el govern espanyol és relativa, ja que en cap moment es parla de la jubilació parcial a la qual tenen dret els treballadors i treballadores acollides al Règim General de la Seguretat Social (RGSS). Tampoc s’esmenta la gratuïtat dels medicaments per al funcionariat jubilat, al qual també tenen dret al RGSS.

Aquesta proposta del govern és una conseqüència més del pacte de la reforma de les pensions, a la qual Intersindical Valenciana s’ha oposat, com també s’oposa a aquesta nova retallada del govern espanyol i anuncia que proposarà a la resta de sindicats i al personal afectat per aquesta nova agressió la convocatòria de mobilitzacions.

23 de març de 2011

 

   
   

Intersindical trasllada a les organitzacions de la societat civil la seua valoració negativa de l'Acord

Intersindical Valenciana ha iniciat una roda de contactes amb partits polítics, entitats socials, plafaformes, sindicats d'estudiants... per traslladar-los la seua valoració negativa de l'Acord Social i Econòmic signat pel govern espanyol, els sindicats UGT i CCOO i les patronals.

El Sindicat que va sol·licitar el suport de nombroses entitats socials, culturals, veinals, estudiantils, polítiques i de tot caire en la convocatòria de la Vaga General del passat 29 de setembre de 2010 i en les diverses accions i manifestacions que es van fer al voltant d'aqueixa convocatòria considera que, ara, cal informar-los sobre les conseqüències negatives que per les treballadores i treballadors tindrà l'anomenant Acord Social i Económic.

A més, la Intersindical Valenciana demanarà el suport a les accions de protesta que convocarà en les properes setmanes per portar al carrer el rebuig de la ciutadania a un acord que no ha estat consultat ni debatut amb les persones afectades.
 

Amb el Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA)

Amb el Grup Parlamanetari de Compromís

Amb Esquerra Unida del País Valencià

 Acontracorrent-Joves d'EUPV

Partit Comunitat dels Pobles d'Espanya

Esquerra Republicana- País Valencià

 
El sindicat també ha mantingut reunions amb els sindicats estudiantils o la Federació de Veïns de València.
En els propers dies mantindrà contactes, entre d'altres, amb la Unió de Llauradors i Ramaders.

  

     
   
   

Intersindical Valenciana considera que l'acord social i econòmic perjudica a les dones

 

L'acord social i econòmic signat entre el Govern, CCOO, UGT, CEOE i CEPYME, suposa un atac sense precedents contra els drets laborals i socials adquirits durant segles de lluita feminista i obrera, i agreuja més les desigualtats de gènere en l’àmbit del treball assalariat, domèstic i reproductiu. També la recomanació 17 de l'informe de la Comissió del Pacte de Toledo “Mujer y protección social” perpetua el repartiment desigual del treball assalariat, domèstic i reproductiu, com per exemple els incentius fiscals i de protecció social a la no incorporació de les dones casades al mercat de treball.

Per tant, l'àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana MANIFESTA:

- El 51,38% de les dones pensionistes ho són per un dret derivat, la majoria per viudetat. Per això, malgrat ser un dret exigible de les dones que han treballat en casa, no protegeix a les persones sense renda pròpia i contribueix al repartiment desigual del treball domèstic i de cura.

L'augment del còmput de jubilació de 15 a 25 anys per a accedir a la prestació mínima de jubilació i incapacitat permanent, és pitjor per a les dones, ja que tenim majors períodes d'inactivitat, pels anys dedicats a la cura de les criatures i de les persones dependents. Aquesta descompensació no pot arreglar-se només en els 9 mesos més de cotització per cura de fill/filla que l'acord estableix. És una quantitat ridícula al costat les anys que les dones dediquen al llarg de la seua vida a la cura de les criatures, però també de les persones dependents. A més, accentua la divisió sexual del treball, ja que aquest mesura només s'aplicarà a les mares.

L'ampliació de l'edat de jubilació als 67 anys afecta la salut de les dones, a causa de les dobles i triples jornades dutes al llarg de la seua vida laboral. A més, en sectors especialment feminitzats com educació, sanitat, serveis socials o neteja, és complicat realitzar les mateixes funcions a mesura que es compleixen anys, pel desgast físic i psíquic.

- La discriminació salarial i en les prestacions per desocupació, també afecta als imports de les pensions· Al País Valencià, el salari de les dones és un 28% més baix que el dels homes i la prestació per desocupació també es un 11,8% més baixa que la dels seus companys. Aquest desequilibri afecta a les pensions, que en l'autonomia valenciana són un 29,1% menors que les dels homes.

-Un 70,63% de les persones que tenen pensions no contributives en l'estat espanyol són dones. Aquestes pensions, reservades per a les persones que han cotitzat menys de 15 anys, són menors que les de viduetat. Les polítiques públiques estan incentivant que les dones abandonen el món del treball remunerat. Tanmateix aquest mateix sistema que les orienta per tal que s'encarreguen dels treballs domèstics i de cura, les està penalitzant amb la precarietat econòmica o l’exclusió social. No podem oblidar que una de cada quatre dones major de 65 anys viu per sota el llindar de la pobresa.

Cal recordar que la igualtat de gènere és necessària per a reordenar l'economia i per a la distribució equitativa del treball i els recursos que fan sostenible el desenvolupament. Intersindical Valenciana s'ha adherit també al Manifest POR LA IGUALDAD DE GÉNERO EN EL SISTEMA DE PENSIONES, firmat per plataformes i associacions feministes del conjunt de l'estat.

València, 2 de febrer de 2011

 

   
   

Intersindical Valenciana s'ha concentrat contra la retallada de les pensions

Un centenar de delegades i delegats de la Intersindical Valenciana s'ha concentrat davant de la Delegació del Govern en València per fer palés el seu rebuig a l'acord sobre les pensions signat entre el govern espanyol i els sindicats UGT i CCOO. Per al sindicat, aquest acord suposarà, de fer-se efectiu, una retallada sense precedents de les pensions de les treballadores i treballadors en: augmentar-se l'edat de jubilació als 67 anys; augmentar el periode per determinar la quantia de les pensions dels 15 anys actuals a 25 i augmentar els anys per cobrar la totalitat de pensió de 35 anys a 37.

Intersindical Valenciana considera que aquesta retallada afectarà molt negativament a les pensions de les treballadores i treballadors en reduir-se la quantia de les pensions en haver-se augmentat de 15 a 25 anys el periode de comput i per tindre que cotitzar 37 anys per cobrar la totalitat de la pensió. Es tracta, doncs, d'un acord que, entre altres factors, farà que les persones treballadores tinguen que allargar la seua vida laboral per cobrar una pensió i que les pensionistes cobren menys diners, entre un 20 - 25 menys que en l'actualitat.

A més, des del sindicat es considera fals l'argument que el sistema de pensions podia fer fallida en 2025. Aquest és un argument interessat. Un argument que s'utilitza per justificar la retallada i per potenciar els plans de pensions privats que és, en definitiva, el que es pretén amb totes aquestes polítiques. Per aixó, des de la Intersindical Valenciana s'afirma que no feia falta cap reforma de pensions en aquest sentit. Per contra, calia augmentar les pensions més baixes.

Per altra part, en aquest acord no es contempla una rectificació de la reforma laboral. Una rectificació que va ser exigida per milions de treballadores i treballadors els passats 29 de setembre en la Vaga General i 18 de desembre en les manifestacions que es van fer arreu de l'Estat Espanyol convocades per la Intersindical Valenciana i altres sindicats. Així doncs, assistim a un nou augment de l'atur que ens situa en una xifres superiors a 4.600.000 persones aturades que posen en evidència que la reforma laboral no serveix per crear ocupació sinó per abaratir els costos socials i els acomiadaments.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana s'afirma que estem davant d'una altra volta de rosca en contra dels drets socials, laborals i econòmics de les treballadores i treballadors per fer-los pagar una crisi que no han generat.

28 de gener de 2011

 

   
   

Intersindical Valenciana es mostra contrària al principi d'acord sobre les pensions

El Sindicat qualifica aquest com una regressió en els drets de les treballadores i treballadors

Intersindical Valenciana considera que el principi d'acord sobre les pensions al que s'ha arribat entre el govern espanyol i els sindicats com una regressió i una retallada de les pensions públiques. Per aquesta organització sindical els termes del principi d'acord que s'han fet públics són clarament inacceptables tant el l'edat de jubilació (67 anys) con en l'augment del comput d'anys per calcular les pensions (25 anys) o per cobrar la seua totalitat (37 anys).

Intersindical Valenciana afirma que aquesta sols servirà per endurir l'accés a les pensions de les treballadores i treballadors i empobrir les pensions de les futures generacions. A més, no està justificada ni des d'un punt de vista social ni econòmic ja que el sistema públic de pensions o està en perill.

Per aixó, s'oposa amb fermesa a la seua reforma i a les retallades, ja que sols s'haurien d'haver augmentat les pensions més baixes per complir els seus compromisos electorals del govern espanyol.

Intersindical Valenciana es concentrarà, demà divendres, a les 13 hores, davant de la Delegació del Govern situada al carrer Colón de València per expressar públicament la seua oposició a aquest principi d'acord.

27 de gener de 2011

 

INFORMACIÓ SOBRE EL NOU RÈGIM DE PENSIONS

Període de càlcul de la pensió: Passa dels darrers 15 als darrers 25 anys

Període de cotització mínim per a cobrar el 100% de la pensió:
Passa de 35 a 37 anys de cotització. Si no s’arriba, es descompta un percentatge per cada any que falta. Caldrà veure si això es modifica i com

Període transitori d’implantació de la nova edat de jubilació: 67 anys
(Persones que en complir els 65 anys no tinguen 38 anys i mig de cotització*)

 

Any

Edat mínima

Data de naixement de les persones a jubilar

2013

65 + 1m i ½

Persones nascudes a partir de 16 de febrer de 1948

2014

65 + 3m

Persones nascudes a partir de 1 d’abril de 1949

2015

65 + 4m i ½

Persones nascudes a partir de 16 de maig de 1950

2016

65 + 6m

Persones nascudes a partir de 1 de juliol de 1951

2017

65 + 7m i ½

Persones nascudes a partir de 16 d’agost de 1952

2018

65 + 9m

Persones nascudes a partir de 1 d’octubre de 1953

2019

65 + 10m i ½

Persones nascudes a partir de 16 de novembre de 1954

2020

66

Persones nascudes a partir de 1 de gener de 1955

2021

66 + 1m i ½

Persones nascudes a partir de 16 de febrer de 1956

2022

66 + 3m

Persones nascudes a partir de 1 d’abril de 1957

2023

66 + 4m i ½

Persones nascudes a partir de 16 de maig de 1958

2024

66 + 6m

Persones nascudes a partir de 1 de juliol de 1959

2025

66 + 7m i ½

Persones nascudes a partir de 16 d’agost de 1960

2026

66 + 9m

Persones nascudes a partir de 1 d’octubre de 1961

2027

66 + 10m i ½

Persones nascudes a partir de 16 de novembre de 1962

2028

67

Persones nascudes a partir de 1 de gener de 1963

* Les persones que en complir els 65 anys tinguen almenys 38 anys i mig de cotització, podran jubilar-se a eixa edat. Caldrà llegir la lletra menuda per saber si es poden jubilar les persones que complesquen els 38 anys i mig entre els 65 i l’edat corresponent segons el quadre.

Jubilació anticipada: l’edat mínima passa de 61 a 63, però serà voluntària, no caldrà haver passat per l’atur. La resta de condicions està per detallar

Becaris/àries: els períodes treballats com a personal becari comptaran per a calcular els 38 anys i mig, fins a un màxim de dos anys.

Persones que han deixat de cotitzar per cura de fills o filles (habitualment, dones): Podran afegir 9 mesos per fill o filla, fins un màxim de dos anys (un màxim de tres fills o filles).

 

   
   

El Secretariat de la Intersindical mostra el seu desacord en la retallada de les pensions

El Secretariat de la Intersindical Valenciana s'ha reunit, hui, dijous 26 de gener, per valorar les negociacions sobre les pensions i per fixar la seua posició davant les propostes que s'estan posant damunt de la taula de negociació. Aquest òrgan sindical considera que les propostes del govern espanyol són inacceptables per suposar una clara retallada de les pensions públiques en voler: augmentar els anys de cotització per cobrar la totalitat de la pensió dels 35 anys actuals als 40; augmentar el nombre d'anys pel seu comput passant de 15 a 18 - 20 anys, fet que suposaria una retallada del 20% de la seua quantia quan a hores d'ara el 71% dels pensionistes es troben per sota del llindar de la pobresa; eliminar la clàusula de revisió automàtica de les pensions o augmentar l'edat de jubilació als 67 anys impedint que les persones més joves o les dones s'incorporen al mercat laboral.

Aquestes mesures, junt la supressió del subsidi de 426 euros per a les persones aturades que no reben el subsidi o l'augment dels preus de serveis o productes bàsics com la llum, la gasolina... que han fet que l'IPC es dispare, formen part d'una política que pretén estalviar diners públics a costa de les treballadores o treballadors per garantir que la banca i les grans empreses continuen guanyant diners.

Per aixó, des de la Intersindical Valenciana es rebutgen aquestes propostes que sols beneficien a la banca, als especuladors i al sistema financer i es proposa organitzar una mobilització ferma i sostinguda del moviment sindical, de les treballadores i treballadors i del conjunt de la ciutadania per frenar-la. En eixe sentit, es fa una crida a participar en les accions convocades per al proper dia 27 de gener en diverses ciutats valencianes.

València, 26 de gener de 2011

 

   
   

Quina és la reforma de les pensions que proposa el govern ?

 • Augment de l'edat de jubilació fins el 67 anys.

 • Acabar amb la revalortizació automàtica de les pensions en funció de l'augment de l'IPC.

 • Augment dels anys de comput per calcular la pensió. Ara són 15 anys. La proposta del govern és de 20 – 25 anys. La patronal demana que siga tota la vida laboral. Açò suposarà una disminució important de les pensions.

 • Augment del nombre d'anys per poder cobrar la pensió. En l'actualitat són necessaris 15 anys de cotització. Es parla d'augmentar-la a 18 o 20 anys. Aquest fet suposaria endurir les condicions per poder cobrar una pensió, deixant sense aquest dret a moltes persones, especialment a aquelles que tenen més dificultats per trobar un treball o tenen treballs temporals o precaris.

 • Augment dels anys per cobrar la totalitat de la pensió. Ara calen 35 anys. En el futur podrien ser 38 o 41 anys. Aixó suposa que moltes persones hauran de retardar la seua edat de jubilació per poder cobrar-la integrament.

Quan pensa aprovar el govern aquestes mesures ?

 • El Consell de Ministres té previst aprovar el projecte de llei el proper divendres 28 de gener.

 • Aquest projecte serà lliurat a les Corts per la seua tramitació parlamentària que pot durar uns mesos.

És necessària la reforma de les pensions ?

 • No. No es tracta d'una reforma de les pensions sinó d'una retallada pura i dura per estalviar diners a costa dels nostres salaris i de la nostra contribució al fons de la Seguretat Social.

 • Ni les nostres pensions ni les pensions de les generacions futures estan en perill segons els economistes independents. Les pensions no depenen del nombre de pensionistes sinó de molts altres factors com: la població activa, la productivitat, els salaris, la incorporació al mercat de treball de la gent que busca ocupació....

 • En aquest moment, n'hi ha quatre milions i mig de persones sense feina que si tingueren feina podrien contribuir al menteniment del sistema de pensions.

Què podem fer per impedir la retallada de les pensions?

 • Organitzar-nos i lluitar per evitar que els nostres drets siguen trepitjats.

 • Per aixó, des de la Intersindical Valenciana i des dels sindicats que en formen part us cridem a participar en les mobilitzacions convocades per frenar aquestes polítiques que ataquen a les treballadores i treballadors i als seus drets.

 

   
   

Intersindical Valenciana considera inacceptable la retallada de les pensions públiques

Intersindical Valenciana es mostra contrària a la retallada de les pensions públiques en considerar que no està justificat ni des d'un punt de vista econòmic ni social. El sindicat s'oposa a l'augment de l'edat de jubilació als 67 anys; a l'augment del periode de comput per determinar la seua quantia a 20 – 25 anys quan ara són 15 anys; a l'augment a 39 – 40 o 41 anys per poder cobrar la totalitat de la pensió quan en l'actualitat es necessiten 35 i, finalment, també s'oposa a que per poder cobrar una pensió contributiva es passe dels 15 anys actuals a 18 – 20 anys.

Per a la Intersindical Valenciana, totes aquestes mesures no tenen com finalitat garantir la viabilitat del sistema públic de pensions, que no està en perill, sinó estalviar diners públics en el seu pagament i potenciar els plans de pensions privats. És a dir, responen a una maniobra de la banca, de les asseguradores i dels especuladors per fer-se amb els estalvis de les treballadores i treballadors.

Intersindical Valenciana afirma que la seua retallada suposarà una reducció important de les pensions i dificultarà el cobrament de la totalitat de la pensió a una bona part de les persones que es jubilen en el futur. Aixó serà així ja que caldrà tindre 40 anys de treball efectiu cosa que, en aquesta cojuntura económica, és prou complicada per molts col·lectius com són les dones, les persones joves o les immigrants.

Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana es considera que no es pot amagar sota l'eufemisme de “reforma per garantir-les en el futur” una retallada tan considerable com la que pretén portar endavant el govern espanyol i la patronal.

Front les actuals polítiques que sols busquen l'empitjorament de les condicions laborals i socials, el sindicat reclama mesures reals per crear ocupació per a les més de quatre milions i mig de persones aturades inscrites en les oficines d'ocupació i per totes aquelles que no ho estan; l'establiment d'un salari mínim de 1.200 euros mensuals; la generalització d'una prestació per desocupació per a totes les persones aturades; un augment de les pensions com es va comprometre el president del govern en el seu programa electoral i reforçar el paper de la negociació col·lectiva per garantir la millora dels drets de les treballadores i treballadors davant les continues agressions patronals.

València, 24 de gener de 2011

 

   
   

Plataforma ACTIVOS CONTRA LA CRISIS

Comunicado de la plataforma ACTIVOS CONTRA LA CRISIS, formada por sindicatos, movimientos sociales y partidos políticos ante la situación social y económica que atraviesa el Estado Español y la Unión Europea y ante los nuevos recortes sociales y laborales aprobados y/o anunciados por el gobiern español y los gobiernos autonómicos.

Activos contra la crisis, denuncia y anuncia nuevamente que la profundización en las politicas neoliberales por parte del Gobierno, solo producirán más cirisis, más paro y mayor sufrimiento. Es inadmisible que se gobierne y actúe pensando solo en la Banca y no en las personas, las familias, los pequeños emprendedores y en que sean precisamente las clases populares las que paguen una crisis que no han generado.

Activos contra la crisis entiende que el empeoramiento de las condiciones de jubilación de las trabajadoras y los trabajadores son la causa más que justificada para una movilización social continuada y sostenida que incluya una nueva Huelga General.

Por eso, Activos contra la crisis iniciará una campaña para explicar la necesidad de defender el Sistema Público de Pensiones, que a pesar de su buena salud financiera y demostrada viabilidad, es objeto desde hace tiempo de una campaña de falsedades impulsada por diversos grupos de presión vinculados a la Banca y los fondos de pensiones privados que tienen por finalidad asustar a las futuras personas pensionistas, justificar el proyecto gubernamental de reforma, y revitalizar el negocio de las pensiones privados que han sufrido graves pérdidas y credibilidad con la crisis.

Además anuncia que seguira colaborando y trabajando con las personas afectadas por deshaucios y embargos y proponiendo un cambio de legislación escandalosamente faborable a la Banca. Apoyamos a las personas que están siendo desahuciadas y se quedan sin su vivienda, sin sus ahorros y con deudas con la banca.

Para Activos contra la crisis la lucha contra el paro y a favor de los parados es y será una de las clave de nuestra acción. Creemos que la eliminación de los 426 euros mensuales de ayuda, casi limosna, es la otra línea roja que justifica una movilización sostenida y una nueva Huelga General. Apoyamos las acciones del movimiento de personas paradas contra la supresión de dicho subsidio y por su mejora y extensión a todas las personas en paro sin prestación de desempleo.

También nos oponemos a las privatizaciones y eliminación de los servicios públicos como la sanidad, educación, transporte o servicios sociales y a los recortes de los derechos laborales del personal del sector público que se están llevando a cabo tanto por el gobiernos español como por los gobiernos autonómicos.

Desde Activos contra la crisis consideramos que hay alternativas, que otras políticas son posibles tanto en los ámbitos autonómicos, estatal y europeo para hacer frente a las pretensiones del mercado, de la banca y del sistema financiero de acabar con los derechos sociales y laborales de las trabajadores y trabajadoras y del conjunto de la ciudadania.

Por todo eso, Activos contra la crisis hace una llamada a la movilización general, sostenida y continuada y apoya, las acciones previstas, algunas pendientes de confirmarse, para las próximas semanas:

 • Manifestación estatal el próximo día 22 de enero que tendrá lugar en Madrid .

 • Manifestación convocada en Barcelona el próximo 22 enero.

 • Acciones descentralizadas el próximo día 27 de enero en los diferentes territorios.

 • Acciones el próximo día 3 de febrero coincidiendo con la cumbre bilateral que celebrarán los gobiernos español y alemán.

 • Una nueva Huelga General para el próximo mes de febrero.

Madrid, 8 de enero de 2011

 

   
   

Intersindical s'oposa a la retallada de les pensions

Intersindical Valenciana es mostra contrària a la retallada de les pensions que preten aprovar el govern espanyol. La proposta del govern suposa, entre altres assumptes, els següents:

 • - Augmentar l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys.

 • - Augmentar el periode de còmput per determinar la quantia de la pensió dels 15 darrers anys de vida laboral a 20 - 25 anys.

 • - Augmentar el nombre d'anys de cobrar la totalitat de la pensió. Ara mateix cal haver cotitzat al menys 35 anys per cobrar la totalitat. El govern parla d'arribar als 40 anys.

 • - Augmentar el mínim cotitzat per tindre dret a una pensió contributiva. El govern vol que s'augmenten els 15 anys actuals.

Intersindical Valenciana considera que aquestes propostes són, totes elles, inacceptables, per suposar una retallada i un empobriment de les pensions. Una nova retallada de drets de les treballadores i treballadors que està totalment injustificada des de tots els punts de vista. Diversos estudis independents desmenteixen que les pensions públiques estiguen en perill. Les veus que qüestionen la viabilitat del sistema públic de pensions ho fan pels interessos de la banca i del sistema financer que pretén apropiar-se'l i potenciar els plans de pensions privats.

Una dada és que l'Estat Espanyol destina el 9,2% del PIB a les pensions. Mentrestant, altres països com Itàlia el 15% del seu PIB; Suècia l'11,8; Alemània el 12,3; Austria el 13,9 o França el 13,6. La mitjana de la UE-27 és d'un 11,7%

A més, per a la Intersindical Valenciana aquesta mesura és un atac a sector importants de la població com les dones, les persones joves o les immigrants que s'incorporen tardament al mercat laboral o que ho fan en llocs de treball precaris o temporals.

Per acabar, Intersindical Valenciana considera que davant d'aquesta nova agressió cal donar una resposta unitària i ferrma del moviment sindical i del conjunt de la ciutadania. Una resposta que passa per una mobilització continua i continuada contra les retallades dels drets socials i laborals ( reforma laboral, retallades salarials, retallades de les pensions, augment de l'atur, augment dels preus, privatització dels serveis públics, introducció del copagament -repagament- sanitari... ) que contemple entre altres mesures una nova Vaga General.

València, 7 de gener de 2011

 

   
   

Intersindical en contra de la jubilació als 67 anys

El Sindicat considera necessària una nova vaga general

Intersindical Valenciana s'oposa al retard de l'edat de jubilació als 67 anys anunciada pel president del govern espanyol José Luis Rodriguez Zapatero. També s'oposa a les altres mesures anunciades com: l'augment del número d'anys per poder cobrar el 100% de la jubilació que podria passar dels 35 actuals a 40 i l'augment de 15 a 20 - 25 anys per determinar la quantia de la pensió a cobrar.

Per al Sindicat aquestes mesures suposaran una reducció de les pensions, el retard de l'entrada al mercat laboral de les persones joves i afectaran negativament a totes les persones que es jubilen en el futur, castigant de forma més dura a les dones i als joves per la seua incorporació tardana al mercat laboral.

Intersindical Valenciana afirma que aquestes noves mesures antisocials no responen més que a les pressions dels organismes internacionals, de la banca i del sistema financer que volen especular i apropiar-se els estalvis i el treball de milions de treballadores i treballadors. La evolució de la demografia o l'envelliment de la població, no posen en perill les pensions públiques. No és cert que les pensions públiques estiguen en perill ni que ho vagen a estar en el futur. Per contra, si que existeix una campanya orquestrada per la banca i el sistema financer per en dubte la solidesa del nostre sistema de pensions utilitzant arguments falsos.

Intersindical Valenciana aposta per organitzar una nova Vaga General abans del 28 de gener, en el marc d'un calendari de mobilitzacions unitàries sostingudes en el temps, que obliguen al govern a no tirar endavant amb la reforma de les pensions ni amb altres mesures que atempten contra els drets socials i laborals.

València, 30 de desembre de 2010

 

   
   

La mobilització continua.
Recuperar drets, defensar l'estat social

CCOO, UGT i INTERSINDICAL presenten les noves mobilitzacions unitàries (pdf)

cartell de la Intersindical - full de la intersindical

La Vaga General del 29 de setembre va posar en evidència el rebuig de les treballadores i treballadors i de la ciutadania a la reforma laboral i el pla d'ajust aprovats pel Govern espanyol, així com a l'anunciada reforma de les pensions. El seguiment de la vaga i de les manifestacions del 29S, no fet rectificar el govern espanyol ni canviat la seua política social i econòmica. Al contrari, recents declaracions apunten a la continuïtat d’aquestes polítiques.

El govern espanyol ha decidit mantindre una reforma laboral que no crearà ocupació, no acabarà amb la temporalitat, ni servirà per eixi de la crisi. La reforma laboral, que respón als interessos de la patronal, afavoreix els acomiadaments, endureix les condicions per cobrar les prestacions de desocupació, generalitza la inestabilitat i la temporalitat, privatitza el serveis públics d'ocupació i pretén acabar amb la negociació col•lectiva i amb les organitzacions sindicals.

Tant el Pressupostos Generals de l'Estat com els de la Generalitat Valenciana aprofondeixen en el pla d'ajustament. Pla basat en les retallades salarials del personal del sector públic, la reducció de les prestacions socials, la congelació de les pensions per a l'any vinent, la reducció dels recursos destinats a la cooperació internacional o la suspensió de les ofertes públiques d'ocupació en totes les adminsitracions públiques.

Per n'hi ha més: el Govern espanyol vol revisar a fons el sistema públic de pensions abans del proper mes de març. El Fons Monetari Internacional (FMI), la patronal i la banca pressionen el govern perque ho faça. I aquest cedeix a les seues pretensions. Es vol augmentar l'edat de jubilació, així com el nombre d'anys, fins a 20 -algunes veus parlen de tota la vida laboral-, per calcular la quantia de les pensions, fet que suposarà la seua reducció. Una reforma que, de fer-se efectiva, afectarà molt negativament les persones que es jubilen en el futur, en especial les dones i la joventut.

La evolució de la demografia, l'envelliment de la població, no posa en perill les pensions públiques. Molts altres factors són importants: l'ocupació i la desocupació existent, el nivell salarial, el volum de l'activitat econòmica, la distribució de la renda, la qualitat de l'ocupació, la productivitat del treball; l'extensió de l'economia submergida i la taxa d'activitat i ocupació femenina.

No és cert que les pensions públiques estiguen en perill ni que ho vagen a estar en el futur. El que és cert i evident és la campanya de la banca, de les grans empreses i del sistema financer, dels economistes i dels mitjans al seu servei per posar en dubte la solidesa del nostre sistema de pensions. Les polítiques que es volen aplicar van orientades a que el sistema públic de pensions faça fallida per justificar la seua posterior privatització: volen apropiar-se'l.

Els arguments que utilitzen els defensors de la privatització de les pensions són falsos i no compten amb el suport de la majoria de la població, que prefereix pagar impostos alts per mantindre un ample sistema de seguretat social i assegurar un nivell de vida digne a la ciutadania.

Al País Valencià, tenim encara més motius per mobilitzar-nos: estem al capdavant de la desocupació per les nul•les polítiques laborals i econòmiques del govern valencià. Les polítiques dels governs espanyol i valencià estan castigant les treballadores i treballadors, les i els pensionistes, les persones aturades, els i les joves, les dones, les persones immigrants.... en definitiva, a la majoria de la població.

Intersindical Valenciana considera que cal una rectificació, un canvi de polítiques. Exigim la retirada de la reforma laboral, uns pressupostos més socials i que no s'avance en la reforma del sistema de pensions. Són necessàries unes polítiques que avancen cap la plena ocupació, la reducció de la jornada laboral, l'establiment d'un salari mínim de 1.200 euros mensuals, i l'establiment d'una renda social per a totes les persones i d'una prestació per desocupació digna.

Cal una reforma fiscal progressiva que augmente els tipus de l'IRPF a les rendes més altres, restaurar l'impost de patrimoni per convertir-lo en un impost per les grans fortunes, elevar el gravamen de les SICAV i posar en marxa mesures reals per acabar amb el frau fiscal i l'economia submergida i els paraisos fiscals. Totes aquestes mesures s'haurien de complementar amb la regulació dels mercats financers per imperdir els atacs especulatius sobre la nostra economia, l'establiment d'un impost que grave les transaccions financeres i una assignació redistributiva i eficaç de la despesa pública.

Intersindical Valenciana aposta per donar una resposta continuada i unitària del moviment sindical que frene les polítiques que ataquen els nostres drets socials i laborals.

Dimecres 15 de desembre, a les 12 hores, concentracions de delegades i delegats davant de les seus patronals de València (Hernán Cortés, 4), Alacant (c/Teatre – Plaça Ruperto Chapí) i Castelló (Plaça Maria Agustina), Ontinyent i Elx.

Dissabte 18 de desembre, a les 18 hores, Manifestacions a València (Plaça de Sant Agustí), Alacant (Escales de l'IES Jorge Juan) i Castelló (Plaça de la Independència). També es faran manifestacions a les 12 hores a Elx (Pl. Xemeneies l'Algeps), Elda (Pl. Castelar) i Alcoi (Pl. Al-Azraq) 12 hores.

 

   
   

Intersindical Valenciana ha acordat impulsar noves mobilitzacions

El Secretariat Confederal de la Intersindical Valenciana que s'ha reunit, hui, dijous 28 de setembre, ha acordat impulsar noves mobilitzacions contra la reforma laboral, el pla d'ajust del govern espanyol i la reforma del sistema de pensions. En la reunió s'ha valorat positivament la Vaga General del passat 29 de setembre i s'ha considerat que, davant de lla persistència del govern en les mateixes polítiques socials i económiques, cal convocar noves mobilitzacions que obliguen al govern a rectificar.

La Intersindical Valenciana considera que el recent canvi de govern no suposa un canvi de polítiques socials. En eixe sentit, el govern continua mantenint el mateix discurs que abans del 29S. És a dir, que es mantenen tota una sèrie de mesures de caràcter antisocial com: la reforma laboral aprovada pel govern i pel parlament espanyols; la congelació de les pensions per 2011; la reducció dels salaris al personal del sector públic; la voluntat de retardar l'edat de jubilació als 67 anys i dels anys de treball per determinar la seua quantia o la reducció de l'ajuda a la cooperació internacional.

Per tot aixó, el Secretariat Confederal de la Intersindical Valenciana ha decidit convocar noves mobilitzacions en les properes setmanes. Entre aquestes destaquen: la convocatòria d'accions al voltant del 24 de novembre, dia en que està convocada una Vaga General en Portugal; una campanya de convocatòries d'assemblees en els centres de treball per mantindre les treballadores i treballadors mobilitzats i convocar la jornada de lluita per al 15 de desembre i les manifestacions del proper 18 de desembre.

El Sindicat aposta per convocatòries unitàries del conjunt del moviment sindical, dels moviments socials i de la ciutadania per forçar un canvi en les polítiques governamentals que puguen desembocar en una nova Vaga General si el govern espanyol no rectifica.

València, 28 d'octubre de 2010.

 
 

   

 

< anar al començament | intersindical >