Exposicions

L’artista visual valencià, Nacho Ballester, exposa la seua obra en la seu de la Intersindical Valenciana

28 / 05 / 2021 | Intersindical

Nacho Ballester és un artista nascut a València l’any 1977. Té afició pel dibuix i els dibuixos animats des d’una edat primerenca. Ha cursat els estudis d’Arts i Oficis a l’Escola de Disseny Peris Torres, especialitzant-se en Il·lustració. Posteriorment, va ampliar els coneixements adquirits, realitzant cursos específics de disseny assistit per ordinador. En 2003, va residir un any a Anglaterra, treballant com a il·lustrador. Des de 1992, la seva afició per l’art urbà, el va portar a conèixer i pintar en les principals ciutats europees i també a Nova York. Treballà des de l’any 2004 al 2019, com a dissenyador gràfic i il·lustrador per a l’empresa Sertronic Oci. En 2020 finalitzà els estudis de Belles arts en la UPV, actualment compagina projectes de disseny gràfic i il·lustració com a freelance amb la seua carrera artística independent.

L’exposició «Forma, textura y color» que presenta en la seu d’Intersindical Valenciana, s’emmarca en una estètica influenciada per les avantguardes pictòriques del s. XX, la cultura Pop i Underground.
La intenció de l’artista és crear imatges visualment potents i que transmeten energia, autenticitat i puresa. Les pintures es van gestant mitjançant un procés experimental i una cerca contínua, aplicant el mètode d’assaig error. Formes bàsiques, colors primaris i textures variades juguen buscant equilibri, contrast i ritme.

En el procés, de manera intuïtiva i observant els fenòmens que van sorgint, l’artista tracta d’atendre els canvis que van requerint els quadres a cada moment. D’una banda, hi ha fases més impulsives, liures o automàtiques on l’execució és més fluida, ràpida i els resultats, a vegades, són inesperats. En canvi, hi ha altres moments més reflexius i meditatius, on la creació és més lenta
i meticulosa.

El ritme generat en els quadres, és heretat de la seva trajectòria dins del grafiti més tradicional, que porta realitzant des de principi dels anys 90, i encara que l’energia es manté, és aplicada a un altre suport, emprant altres tècniques i conceptes diferents, que en definitiva creen un nou llenguatge expressiu.

L’única intenció de l’artista, en definitiva, no sols és estètica; inevitablement afloren sentiments profunds, una miqueta subversius i transcendentals, mantenint-me en tot moment allunyat del superficial i banal. És una pintura en evolució constant, aprenentatge continu i enriquiment personal.

Intersindical Cultura, des del nostre compromís amb la cultura, reconeix la validesa artística d’aquesta exposició avantguardista, una exposició que romandrà a la seu del sindicat fins a finals de juny i que està oberta a totes les persones que desitgen gaudir de la qualitat indiscutible d’aquest artista valencià.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.