Violència masclista

23 de setembre, DIA INTERNACIONAL CONTRA L’ EXPLOTACIÓ SEXUAL I LA TRACTA DE PERSONES.

Al País Valencià a l’any 2023, la Policia Nacional alliberava a 14 víctimes d’explotació sexual.
Les dones eren sotmeses a agressions i humiliacions per una organització criminal si aquestes no aconseguien els diners que els exigien.

23 / 09 / 2024 | Intersindical

El dia internacional contra l’explotació sexual i la tracta de persones va ser instaurat per la Conferència Mundial de la Coalició Internacional contra el tràfic de dones, que va tindre lloc en Daca, Bangladés en gener de 1999, però va ser un 23 de setembre de l’any 1913 quan és va promulgar la primera norma legal en el món contra la prostitució infantil.
El país pioner fou Argentina amb la denominada llei Palacios.

A principis de 1900 operava la xarxa Zwi Migda, una xarxa internacional d’origen jueu especialitzada en la xarxa de prostitució de dones jueves.
En 2009 s’aprovà el primer Pla Integral contra la tracta de persones (2009-2011). Posteriorment s’aprovà el Pla Integral de lluita contra la tracta de dones i xiquets amb fins d’explotació sexual 2015-2018

Un informe de maig de 2016 de la Comissió Europea assenyala que el tràfic amb fins d’explotació sexual no s’ha abordat de manera eficaç i no s’ha disminuït.

Amb motiu del Dia Internacional contra l’ explotació sexual i la tracta de persones, l’Ajuntament de València ha iniciat una campanya contra l’explotació sexual de dones i infància. El 17 de setembre, dins d’aquesta campanya, el saló d’actes del Centre Municipal Campoamor va acollir una conferència de l’activista Amelia Tiganus, titulada Joventut,Internet i Violència Sexual. Qui guanya?
Amelia Tiganus es una escriptora i activista feminista romanesa supervivent del tràfic de dones. Va ser venuda a un proxeneta quan tenia 17 anys i traslladada a Espanya per a exercir la prostitució. Després de ser explotada sexualment durant cinc anys (2002-2007) va aconseguir sortir del sistema d’explotació de manera física pel seu propi peu, perquè les seqüeles no se’n van mai. Des de llavors viu al País Basc.

Al País Valencià a l’any 2023, la Policia Nacional alliberava a 14 víctimes d’explotació sexual.
Les dones eren sotmeses a agressions i humiliacions per una organització criminal si aquestes no aconseguien els diners que els exigien.
Eren captades a través del mètode Lover Boy, aquest procediment, utilitzat en la tracta de dones amb fins d’explotació sexual, consistia en la creació d’un perfil en xarxes socials o en aplicacions de cites amb el qual els proxenetes, baix l’anonimat, mostraven interès per alguna dona i així les captaven amb promeses de millora personal i afectiva.

Les xifres son esfereïdores. A nivell mundial, s’estima que el 72 per cent de persones víctimes de tràfic són dones i xiquetes i, d’elles, el 92 per cent estan destinades a l’explotació sexual. A l’Estat Espanyol, això es tradueix en un total de 45.000 dones i xiquetes avocades al sistema prostitucional. Al bell mig del segle XXI, la tracta és la nova forma d’esclavitud de les dones.
El negoci de la prostitució genera al País Valencià el 0,24 per cent del PIB amb 8.500 homes que paguen cada dia 762.000 euros per accedir al cos d’ una de les 10.000 dones que estan prostituïdes, la qual cosa constitueix un benefici basat en el crim i la violència sobre les dones exercida per traficants i proxenetes i consumidors de prostitució, consentida per l’estat de manera al·legal al no estar prohibida de manera formal.
Intersindical Dones treballa a tots els fòrums perquè cap home al món es crega amb el dret de pagar per satisfer els seus desitjos sexuals. Cal una veritable formació que faça que els nostres xiquets sàpiguen establir relacions igualitàries amb les persones, tracten de resoldre els conflictes des d’una perspectiva dialògica i siguen conscients de la coeducació en la igualtat.
La societat no pot donar l’esquena a aquesta xacra social de la societat actual.
#ensvolemlliuresirebels




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.