Ara, Intersindical
autònom, valencià, de classe, combatiu, assembleari, feminista

Per la unió solidària de tots els treballadors i treballadores en defensa dels interessos comuns.

Ara, Intersindical

Descarrega't els materials de la campanya.

L’exercici de la nostra força ens ha permés victòries històriques de la classe obrera: la jornada de huit hores, la del treball infantil, l’accés a serveis bàsics de protecció –com la seguretat social i la prestació d’atur, les vacances i els períodes setmanals de descans– i, en general, la prevalència de la nostra salut sobre les necessitats de la producció.

L’ofensiva del capital durant les últimes dècades ha qüestionat la legitimitat dels drets conquerits al llarg de molts anys de lluita sindical. L’anomenada crisi ha posat en perill el nostre benestar i la nostra salut. Per això, cal reunir les nostres forces al voltant de les organitzacions que estiguen de veres compromeses amb l’autodefensa dels drets de les treballadores i treballadors. Hem de refrescar aquelles maneres d’actuar que ens van fer poderosos com a classe, davant la cobdícia depredadora d’empreses i estats.

Per què Intersindical Valenciana?

En primer lloc, per a que s’escolte la teua veu al teu lloc de treball i per a que ningú no puga decidir per tu en tot allò que t’afecta com a treballadora o treballador.

Una sèrie de fets demostren que la sindicalització té una sèrie d’efectes positius: els col·lectius amb major nombre de persones sindicades tenen sous més alts i unes condicions de treball menys penoses i més saludables. A més, una força de treball sindicada pot ajudar les empreses a crear una ocupació més estable i menys precària, i una força productiva compromesa en la millora de la productivitat sobre la base del benestar i la salut dels treballadors i treballadores.

Saps que pot ser delegada o delegat sindical de la Intersindical Valenciana?

Les eleccions sindicals a la teva empresa

L'elecció de les persones representants dels treballadors en una empresa es porta a terme de forma ordinària cada quatre anys i en ella poden participar, per regla general, totes les treballadores i treballadors del centre, que poden ser candidats i votants. El dret al vot és lliure, personal, secret i directe.

Les treballadores i treballadors poden triar la representació de dues formes:

  • Delegats/delegades de personal: en centres de treball entre 6 i 49 treballadors/es es trien individualment d'1 a 3 delegats. Es vota directament a les persones candidates.
  • Comité d'empresa: amb 50 o més treballadores o treballadors es tria un comitè d'empresa que treballa de manera col·legiada amb 5 o més representants. Aquí es vota a una llista tancada entre les candidatures presentades (igual que les eleccions polítiques).
Per poder ser candidat a representant és necessària una antiguitat en l'empresa de, mínim, sis mesos. Per poder ser votant en el procés electoral és necessària una antiguitat en l'empresa de, mínim, un mes.

 

La representació sindical

Un cop realitzades les eleccions sindicals, les delegades i delegats, en nom de tots els treballadors/es:

  • Tenen el dret de ser informats i consultats per la direcció de l'empresa sobre aquelles qüestions que puguin afectar la plantilla.
  • Negocien Acords o convenis col·lectius per a la millora de les condicions laborals de tots els treballadors i treballadores.
  • Per fer aquesta feina compten amb l'assessorament i informació constant dels temes que puguen ser del seu interès per a l'exercici de la seva representació. Aquests assessorament es fa per part de la Intersindical Valenciana.

Les persones triades com delegades de personal o membres de comitè d'empresa tenen una sèrie de competències i unes garanties com a representants en l'empresa que es detallen en els articles 64 i 68 de l'Estatut dels Treballadors.

Presenta't en la teua empresa per ser delegada o delegat de la Intersindical Valenciana

Si vols ser candidat només has de posar-te en contacte amb el sindicat del teu sector de la Intersindical Valenciana.

La seu de la Intersindical Valenciana a València està al carrer Juan de Mena, 18-baixos, València i el nostre telèfon és 96-3919147. El correu corporatiu és intersindicalvalenciana@intersindical.org