Grup de lectura

EL MÓN LITERARI D’ANNA MONER

L’escriptora començà la seua intervenció amb la projecció d’imatges de la història de l’art i de la ciència relatives a la temàtica de la novel·la.

Portada de la novel·la, editada per Bromera
Portada de la novel·la, editada per Bromera
23 / 03 / 2018 | Dolors Jimeno

Tota la gent que va assitir dimecres passat al grup de lectura El Micalet parla de llibres va mostrar una gran admiració per l’autora i la seua novel·la, un text dificil però molt seductor.

Una audaç cirurgia amb la finalitat d’obtenir el màxim de coneixements sobre el cos humà

Tot i l’extensa activitat pictòrica de l’equip format des de 1987 entre Sebastià Carratalà  i Anna Moner (llicenciada en Història de l’art i pintora), em centraré en l’aspecte literari de l’autora. Moner ha publicat dues novel·les,  la que ens ocupa, i El retorn de l’hongarés, totes dues editades per Bromera i premiades amb guardons importants: l’Enric Valor de la Diputació d’Alacant i l’Alfons el Magnànim de la Diputació de València, respectivament.
Monner té publicats molts relats i narracions. En destacaré La casa de la Sirena, en Escriure el país, volum col·lectiu, editat per Onada, que vam presentar a la nostra seu.
El seu assaig Gabinet de curiositats va rebre el 2016 el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.
Col·labora en diversos mitjans de comunicació:  Diari La Veu, Cartelera Turia, Calendari dels Brillants i la revista Lletraferit. Actualment dirigeix La biblioteca d’Hipàtia,  en À Punt Mèdia.
Va ser la primera Ambaixadora de la Lectura, el 2017, i continua fent promoció lectora a través de la Fundació FULL.

Les mans de la deixebla
és una novel·la amb tres personatges, un dels quals és ja mort però està present a través dels fragments del seu diari i dels records i els somnis de la protagonista, la seua deixebla en les ensenyances d’una audaç cirurgia amb la finalitat d’obtenir el màxim de coneixements sobre el cos humà a les acaballes del segle XVIII. Ella, al seu torn, trasllada eixe saber al seu aprenent. Tot passa en únic escenari: una alqueria de l’horta de València amb enigmàtiques eixides dels protagonistes. Una obra molt ben escrita i de lectura exigent. En paraules d’Ismael Vallès, assistent habitual al grup: Una obra literària singular que va suscitar un viu debat entre l’escriptora i el grup de lectura. Explica de manera quasi exhaustiva el marc científic de la utilització de cadàvers per al coneixement del cos humà, rerefons de l’apassionada relació dels tres personatges de la novel·la.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.