Grup de lectura

Mari Carmen Sáez, la veritat també en literatura

Parlàrem de La remor del vent, de Mari Carmen Sáez Lorente

Un moment de l'acte. Foto de Maluy Benet
Un moment de l'acte. Foto de Maluy Benet
17 / 05 / 2018 | Dolors Jimeno

Una remor que arreplega instants de vida poètica

L’acte del grup de lectura El Micalet parla de llibres començà amb la benvinguda de David Vidal, que es va presentar com a nou gestor cultural de la S.C.El Micalet. David va remarcar que la primera vegada que ell assistia a aquest grup tinguera com a objecte un llibre editat per la seua empresa, El Petit Editor. Va dir-nos que celebrava eixa casualitat i com estava de content quan va editar el llibre.

M. Carmen Sáez va nàixer a Millares i viu a Almussafes. De la Canal de Navarrés a la Ribera resseguint el Xúquer, amb una parada: també va viure a Real de Montroi, localitat banyada pel Magre, virulent afluent del gran devastador.

Aquesta escriptora toca tots els pals de la literatura i en les seues dues llengües: la materna i l’adoptada. Ha publicat :

TEATRE: Háblame como lluvia, premi d’Escriptura Teatral Vila de Xiva. Obra sobre el maltractament i la literatura, estrenada a Xiva en castellà i a Alzira, en valencià.

- Pànic al plató, una comèdia divertida.

POESIA (a banda d’estar antologada en diverses publicacions)
Illa retrobada
Las habitaciones secretas
Cercant ocells d’aigua
Había arena temblando en el paisaje
Extrañas palabras
La remor del vent
El costum dels crepuscles

LITERATURA INFANTIL I JUVENIL:
El árbol de la vida
Un grapat de versos
Misteri a la mansió Lumpini
Galletas de Camari
Les gallinetes de dol
El malvat Pacuco
Un somriure per a Tandapata
Carla i el circ dels cacauets
Las letras van de excursión
Unas zapatillas de jaragua, Unes espardenyes de jaragua
, adaptada al teatre per la mateixa autora. Tracta l’educació del jovent, del comerç just, de la solidaritat amb societats desfavorides…

També participà en el llibre de memòries d’Enric Tàrrega L’amant de la ciutat somniada (Publicacions de la Universitat de València).

Ha sigut entrevistada en ràdio i premsa escrita.
Coordina el grup d’animació cultural l’Argila de l’aire, que també edita a través del Llibres de l’Argila i té a més la secció Argila Teatre.
Fa clases de teatre, recitals de poesía; és animadora cultural, actriu, contacontes; munta espectacles… Definitivament, una dona molt treballadora i amb moltes inquietuds i projectes sempre al voltant de la paraula dita o escrita.

Teniu molta més informació sobre l’autora al seu blog: http://maricarmensaezlorente.blogspot.com.es/

I a dues pàgines de Facebook, la personal: https://www.facebook.com/maricarmen.saezlorente
I la literària: https://www.facebook.com/Elsllibresdem.carmensaez/

La intenció que ha publicat la mateixa autora sobre aquesta sessió resum a la perfecció el seu llibre: “ens endinsarem entre les paraules d’una remor que arreplega instants de vida poètica”. Efectivament, aquest recull dels articles que Sáez publicà al diari EL PUNT són prosa poètica i l’autora, com hem llegit més amunt, l’inclou entre les obres de poesia.
Un gaudi per als sentits, per aprendre lèxic, per a ensenyar-nos a observar les persones, els canvis de paisatge, el pas de les estacions. Una lliçó d’optimisme per a navegar per la vida. Una recomanació per fer-ho de veritat, creient-nos allò que fem i en nosaltres mateixes.

Moltes gràcies, Mari Carmen per haver-nos transmet eixa energia teua amagada en la dolçor de les teues paraules.

Demà publicarem un text de l’autora relatiu a aquesta sessió.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.