Grup de lectura

Terres del nord, de Jordi Canal-Soler

Publicat per Nova Casa Editorial és la crònica d’un viatge per terres àrtiques seguint la ruta dels cercadors d’or atrets per la febre de finals del segle XIX, després de Califòrnia.

Un moment de l'acte. Fotografia de Vicent Mateo.
Un moment de l'acte. Fotografia de Vicent Mateo.
09 / 11 / 2017 | Dolors Jimeno

Una sessió del grup de lectura El Micalet parla de llibres acompanyada per centenars de fotografies que l’autor projectava

Jordi Canal-Soler és escriptor i fotògraf especialitzat en viatges. En aquest llibre, Terres del nord, l’autor parla de moltes coses:  dels últims trampers d’Alaska, de les modernes comunitats nadives de Barrow i Nome, de l’extensió salvatge del Parc Nacional Denali, dels óssos més grans del món, de les illes Kodiak, de l’oleoducte més llarg del món…  Però sobretot el llibre ens ensenya la història de les dues regions i entra en detall amb alguna de les anècdotes, històries personals i tradicions que fan, d’aquestes terres del nord, una de les regions més extremes del planeta. El llibre és fins ara l’obra més extensa i detallada sobre Alaska i el Yucon publicada en català.

Jordi Canal-Soler (Barcelona, 1977) ha viatjat pels cinc continents, ha visitat més de setanta països. Aventurer i explorador, els seus viatges li han portat a recórrer Alaska de dalt a baix, a creuar el Sahara,a escalar les muntanyes més altes d’Europa, a endinsar-se en la selva amazònica o a internar-se en el desert del Kalahari.

Ha publicat centenars d’articles sobre els seus viatges en revistes especialitzades (VIATGES NATIONAL GEOGRAPHIC, RUTES DEL MÓN, BON VIATGE,  NAOTRAVEL). És col·laborador habitual de diverses emissores de ràdio i ha participat en més de 370 programes. Divulga també els seus viatges a través de xarrades i conferències. Els seus relats s’han publicat en 8 llibres recopilatoris i és autor també de Viaje al blanco (Ed. UOC, 2104).

En podeu informar-vos més a: http://www.jordicanal.com i a lblog Apunts de viatge.

Avui, a la llibreria amiga Patagonia, Jordi parlarà sobre Viaje al blanco i Terres del nord. A les vuit,  al carrer de l’Hospital. Vos copie els encertats mots del llibreter: Jordi Canal-Soler nos llevará a recorrer las tierras salvajes del Yukón, Alaska y Svalbard y a través de los hielos hasta el mismísimo Polo Norte Geográfico. Será un viaje fotográfico a lo largo de paisajes monumentales, naturaleza primigenia y pueblos ancestrales repleto de historia, aventuras y anécdotas.

El pròxim llibre del grup de lectura serà Estribord, d’Adolf Beltran. En parlarem el 24 de gener
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.