Intersindical rebutja les propostes electorals de Ciutadans quant a violència de gènere

la formació demostra un gran desconeixement de les causes i naturalesa d’aquesta

11 / 12 / 2015 | Intersindical

El partit vol reformar la Llei Integral 1/2004 contra la violència de gènere per a considerar la violència exercida contra els homes dins els supòsits de la llei, així com l’eliminació de les penes específiques per violència masclista.

En aquest sentit, Intersindical recorda que la violència de gènere és aquella que s’exerceix dins de la societat patriarcal, en un sistema que perpètua les desigualtats entre dones i homes, deixant a les primeres en un paper secundari i dependent dels homes.
Constitueix la primera causa de mort prematura de les dones i és la primera causa de mort prematura d’aquestes. No s’assembla a cap altre tipus de violències, que a més també estan penades i perseguides per llei.
Al·legar a la violència que exerceixen les dones contra els homes o voler posar-les en el mateix nivell és ignorar -com poc- la realitat de les 70 dones que de mitjana són assassinades cada any en l’estat espanyol.
Una xifra que de nou hem de comparar amb aqueix 0.01 per cent que suposen les denúncies falses, dada que se oculta per a justificar la reforma la llei i qüestionar la realitat de les múltiples violències que diàriament pateixen les dones, la forma de les quals més brutal és l’assassinat.
Intersindical aposta per una reforma de la llei per a ampliar els supòsits d’aquesta perquè es consideren totes les violències masclistes exercides contra les dones en qualsevol àmbit i relació amb l’agressor i no solament les agressions en les relacions de parella o expareja, com contempla la llei actual.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.