{/exp:channel:entries}

Intersindical exigeix l’anul·lació de les condemnes i la llibertat dels presos polítics sahrauís

19 / 12 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana exigeix l’anul·lació de les condemnes imposades per un Tribunal Militar marroquí a l’any 2012 contra els presos polítics del Grup de Gdeim Izik i l’ha qualificat de farsa i sense garanties processals.

L’organització sindical després rebutjar aquest segon judici se suma a la campanya que exigeix l’anul·lació d’aquest judici i la llibertat dels presos polítics.

Intersindical Valenciana expressa la seva solidaritat amb els presos polítics sahrauís i rebutja aquest nou judici. Considerem que l’administració marroquina no té legitimitat ni cap competència per actuar contra ells, ja que el Regne del Marroc -com dicten totes les resolucions internacionals i de Nacions Unides sobre això- no té reconeguda cap jurisdicció ni sobirania sobre el Territori No Autònom del Sàhara occidental. A més de tot això, és un judici en el qual es encausa a persones innocents, i se’ls s’incrimina per una protesta pacífica de milers i milers de sahrauís que exigien els seus més elementals drets “.

Per a aquesta organització sindical “només el cessament de l’ocupació, el respecte als drets humans, la posada en llibertat dels presos polítics sahrauís i l’exercici del dret a l’autodeterminació poden obrir la via de solució a aquest conflicte”.

El Sindicat ha exigit el cessament de l’ocupació marroquina, que es fixe la data per a la realització del referèndum d’autodeterminació al qual el Poble Sahrauí té dret, i la llibertat de tots els presos polítics sahrauís.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.