Requisit lingüístic

Intersindical Valenciana defensa el requisit lingüístic en la mesa negociadora del personal de les Corts

El Sindicat reivindica en tot moment la garantia del coneixement de la llengua pròpia dels empleats públics que treballen a les Corts valencianes

Imatge d'arxiu de les Corts valencianes
Imatge d'arxiu de les Corts valencianes
28 / 06 / 2018 | Intersindical

Davant recents informacions publicades als mitjans de comunicació en les quals s’afirma que els sindicats han pactat una proposta d’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) amb Les Corts que no garanteix el requisit lingüístic del valencià, Intersindical Valenciana, un dels sindicats present en la Mesa Negociadora del Personal de Les Corts, vol manifestar i fer públics els nombrosos entrebancs i l’actitut negativa envers la llengua per part de la representació de l’Administració, que en cap moment ha volgut un disseny de procés selectiu que garantira el coneixement del valencià per a qualsevol persona que poguera treballar en la Institució Valenciana en què resideix el Poder Legislatiu a la nostra Comuitat Autònoma, és a dir: Les Corts Valencianes.

Aquest és un dels motius pels quals Intersindical Valenciana no ha signat l’OPO ni tampoc l’Acord de Gestió que la desenvolupa, en considerar que constitueixen un menyspreu sagnant a la nostra llengua, vulneren l’esperit, i la lletra, de l’Estatut d’Autonomia i de la Llei d’Us i Ensenyament del Valencià i, a més,  atempten contra el principi irrenunciable d’igualtat de drets lingüístics.
Saludem doncs, amb alegria, la revisió d’aquests acords, una mesura amb la qual s’ha optat, per la defensa de la llengua i dels drets lingüístics de totes les valencianes i els valencians. Malauradament en solitari, però, tot just això és el que ha fet Intersindical Valenciana durant tot el procés negociador. El que hem fet sempre, i el que continuarrem fent en el futur fins on siga necessari.



Comentaris
Miquel Boronat Cogollos
29 / 06 / 2018 - 13:11

Com a representant sindical de l’STAS (Intersindical Valenciana) en les Corts, puc dir que, a més de la proposta ridícula de la Secretaria General que permetia aprovar unes oposicions amb zero coneiximents de valencià, hauria segut interessant que els polítics s’hagueren interessat per orientar la reforma de l’administració d’una institució que està sotmesa a les inèrcies derivades de més de vint anys d’una gestió que no respon a les necessitats laborals i professionals dels seus treballadors i treballadores.


andreu
15 / 07 / 2018 - 17:55

s’ha dit que el problema és la inexistència d’una llei de la funció pública valenciana que reconega el requisit lingüístic? Per al cas concret de les Corts això seria una argumentació correcta? És que és una argumentació molt adequada per a votar “no” o deixar passar la proposta sense votar-la.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.