Moviments socials

162 organitzacions exigeixen una política comercial més democràtica

02 / 02 / 2018 | Intersindical

162 organitzacions de tot Europa han exigit, en una carta a la Comissió Europea, que la política comercial europea siga més democràtica.

Intersindical participa en aquesta iniciativa

La declaració va ser lliurada a la Comissària Europea de Comerç, Cecilia Malmström, en ocasió de la primera reunió d’un grup consultiu recentment establert sobre els acords comercials de la UE.

Les organitzacions que representen la societat civil organitzada, com sindicats, llauradors i ecologistes, sostenen que cal un canvi profund en l’enfocament de les negociacions comercials de la UE per restaurar la justícia, la responsabilitat democràtica i el compliment dels drets humans.

Per començar hi ha d’haver un procés democràtic i transparent des del seu inici, tant a nivell europeu com dels estats membres, per tal de garantir que la política de comerç i inversió represente l’interès general i beneficie les majories socials i no al poder corporatiu com ho fa en l’actualitat.

La crida es produeix un cop constatat que les institucions europees han ignorat per complet l’oposició pública generalitzada als acords comercials neoliberals com TTIP i CETA. En no haver-se produït cap canvi en la forma en què la UE negocia els acords comercials, s’indica que les veus de la ciutadania no han estat escoltades.

Les entitats signants de la carta proposen passos concrets que s’han de prendre en compte per establir un control democràtic sobre la negociació i la conclusió d’acords de comerç i inversió.
Les propostes inclouen:

• Una consulta pública i l’aprovació parlamentària (tant a nivell nacional, regional i europeu) de nous mandats de negociació;
• Totes les parts interessades han de tenir igual oportunitat de proveir aportacions als que prenen les decisions abans, durant i després de la negociació;
• Transparència total del procés de negociació, inclosa la publicació de textos consolidats;
• Prioritzar l’interès general per sobre d’altres interessos comercials privats;




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.