Alternatives

El sindicalisme compromès amb el referèndum de l’1 d’octubre

28 / 09 / 2017 | Intersindical

Una porta oberta per a la gent treballadora de les nostres nacions i pobles.

Catalunya viu en una cruïlla històrica on la majoria del poble català vol decidir lliurement el seu futur polític i per això s’ha mobilitzat per reclamar repetides vegades el seu dret a fer-ho pacíficament i democràticament mitjançant la convocatòria d’un referèndum.

Des de les primera consulta autoorganitzada a Arenys de Munt el setembre de 2009 fins la convocatòria del Referèndum per part del Parlament de Catalunya aquest 1 d’octubre de 2017, s’ha demanat repetida i formalment al Govern de l’Estat Espanyol que permeti un referèndum vinculant a Catalunya i que emprengui les reformes legals necessàries per fer-lo   possible ( des del 1977 fins l’actualitat han estat 18 vegades). Però el Govern de l’Estat espanyol, i aquells que li donen suport en aquesta qüestió,  s’han negat sempre a obrir un debat real que pugui resoldre aquest conflicte polític per la     via democràtica.

Des de l’any 2012 les mobilitzacions populars han omplert els carrers amb més d’un milió i mig de persones cada 11 setembre, a la consulta del 9 de novembre de 2014 van anar a   votar 2.305.290 persones el 80’76% dels quals van optar pel Sí a que Catalunya fos un estat     independent i les eleccions de 2015 van donar una majoria absoluta als diputats dels   partits independentistes.

En aquest sentit, les organitzacions sindicals que signem aquesta declaració volem deixar clar que:

1. El dret a vot és un dret fonamental per qualsevol societat que vulgui resoldre democràticament qualsevol conflicte de forma justa i participada.
2. El conflicte polític obert entre Catalunya i l’Estat Espanyol només pot resoldre’s a través d’un referèndum on el poble català pugui decidir lliurement el seu futur polític.
3.  Són les continues negatives de l’Estat Espanyol a iniciar un procés que finalitzi amb un referèndum pactat a Catalunya les que han portat al Parlament de Catalunya a convocar de forma unilateral un referèndum d’autodeterminació per aquest 1 d’octubre de 2017.
4. Les organitzacions sotasignats donem suport ferm a la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre i a defensar el seu resultat.
5. En cap cas pot ser la via de la prohibició, la repressió o la judicialització la resposta que doni el Govern de l’Estat Espanyol a la convocatòria d’aquest referèndum.

Ens comprometem, doncs, a mobilitzar-nos i a ser part activa en la defensa del referèndum i garantir que aquest 1 d’octubre el poble català pugui anar a votar lliure i democràticament.

És la democràcia i el dret a l’autodeterminació dels pobles el que està en joc aquest 1 d’octubre per això volem fer una passa endavant des de la solidaritat i l’aliança de classe, comprometen-nos i essent part activa del procés Català.

En primer lloc perquè estem convençuts que serà la mobilització i l’activació popular la que farà possible que aquest 1 d’octubre els catalans i les catalanes puguin votar el que creguin i en segon lloc, perquè entenem que el camí que ha obert Catalunya és una oportunitat per la classe treballadora de la resta de les nacions i pobles de l’Estat Espanyol per aconseguir unes condicions de vida millors i una societat molt més democràtica i justa.

CIG Galiza,
CUT-Galiza,
CSI d’Astúries,
ELA Euskal Herria
LAB Euskal Herria
ESK Euskal Herria
Steilas Euskal Herria,
Intersindical Canària,
SAT Andalusia,
CUT d’Aragó,
Confederació Intersindical,
STEI- Intersindical de les Illes Balears,
Intersindical Valenciana,
COS,
Intersindical-CSC,
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.