Política social

Es presenta la Revista Valenciana d’Estudis Autonòmics

Intersindical Valenciana va assistir ahir a l’acte que es va celebrar a la Conselleria de Polítiques d’Igualtat i Inclusives situada a la Ciutat Administrativa.

18 / 01 / 2018 | Intersindical

Entre les autoritats estaven el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació Manuel Alcaraz, la Vicepresidenta i consellera de Polítiques d’Igualtat i Inclusives Mònica Oltra i el delegat i responsable de la Llei de Serveis Socials Xavier Uceda Maza.

Segons es va informar, un dels principals objectius d’aquesta revista és donar a conéixer a la societat valenciana allò aconseguit al voltant de 40 anys d’autogovern valencià en tema de Serveis Socials.

A continuació, es va fer un repàs de les polítiques i objectius de l’actual govern del Botànic, entre els quals hi havia el canvi del model de Serveis Socials com un dret real dins de la societat valenciana inserint-lo com a drets socials essencials i preventius. Sota aquest paradigma, estan abordant una nova llei innovadora que des de fa 20 anys no s’havia contemplat. El repte final, transformar de manera eficaç i real el sistema públic de SS. Distintes lleis s’aglutinaran dins del Codi Social Valencià, com ara la Llei de Renda Valenciana Inclusiva presentada oficialment el darrer desembre de 2017, la Llei de Serveis Socials Inclusius, la Llei d’Infantesa i Adolescència, la Llei de Joventut i la Llei d’Igualtat Efectiva de LGTB.

A més, segons es va comentar, l’administració continua treballant el Decret del Tercer Sector Concertat, actualment en marxa, amb el convenciment i amb les mires posades per l’actual conselleria d’abandonar el clientelisme que va imposar l’anterior govern.

En acabar la vicepresidenta Mònica Oltra va concloure l’acte explicant a grans trets la redacció dels articles que conformen la revista. Articles que intenten mostrar la relació directa existent entre les línies del govern actual i el desenvolupament de l’estat de les autonomies amb la felicitat de les persones. S’hi va insistir també que la principal motivació del govern del Botànic continua sent rescatar les persones i en aquest sentit la Revista valenciana d’estudis Autonòmics és una clara mostra del que s’està parlant.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.