Solidaritat i pau

Intersindical participa assemblea constituent d’exiliats polítics de Colòmbia

01 / 03 / 2018 | Intersindical

Intersindical participa assemblea constituent d’exiliats polítics de Colòmbia

Una representació de la Intersindical Valenciana ha participat en la assemblea constituent d’exiliats polítics perseguits per l’Estat Colombià que ha tingut lloc el passat 4 de febrer a Brussel·les. En aquesta assemblea, que ha reunit a nombroses persones exiliades, s’ha exigit a l’Estat colombià que ature el genocidi contra líders socials, polítics i excombatents a Colòmbia. La situació, que preocupa molt a la comunitat internacional, és que s’ha passat de 119 a 2016 a 186 assassinats en 2017 i el 2018, només en el mes de gener, han estat assassinats 39 líders.  A més, després de la signatura de l’Acord de Pau han estat assassinats 36 exguerrillers i 18 dels seus familiars i s’observa com els grups paramilitars assassinen impunement sense que l’Estat actue i garantesca el dret a la vida de tots els seus ciutadans i ciutadanes, L’increment de la violació dels drets humans també es reflecteix en l’augment de sol·licitants de refugi de colombians, mentre el 2016 van sol·licitar 4065 persones, en el 2017 ho van fer 16.178, tenint un increment del 409%.

Per altra part, s’exigeix que l’Estat colombià reconega a les persones exiliades com a víctimes directes del conflicte i els garantesca el dret a la justícia, veritat, no repetició, reparació i retorn digne. Aquests, també exigeixen que el govern complesca amb la Llei d’amnistia i allibere els presoners polítics i siga repatriat immediatament Simón Trinitat.

L’assemblea considera que la pau i la democràcia a Colòmbia es poden fer realitat si el govern implementa totalment i sense demores l’Acord de Pau original, dipositat davant organismes internacionals. Per això, es fa una crida urgent a les organitzacions socials, polítiques i de drets humans perquè ens unim i entre tots i totes defensar el dret a la vida i a la pau a Colòmbia. En eixe sentit, és demana a la comunitat internacional i, en concret a la Unió Europea, que exigesca al govern colombià que ature aquest nou genocidi polític i desmunte els grups paramilitars i que prenga mesures urgents, incloent el va enviar d’una Missió d’observadors de drets humans, que vigili i faça seguiment al govern colombià perquè complesca amb la seva obligació de preservar la integritat física de les persones implicades en el procés de pau.

Finalment, es demana que les converses a Quito entre el govern i l’ELN prosseguesquen en el marc de buscar la solució política del conflicte social i armat a Colòmbia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.