Moviments socials

Intersindical Valenciana signa un conveni de col·laboració amb la Delegació del Poble Sahrauí a Alacant

17 / 07 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana signa un conveni de col·laboració amb la Delegació del Poble Sahrauí a Alacant

La Coordinadora d’Intersindical Valenciana a les comarques del sud ha mantingut dues reunions amb Lebhib Ali Salem, delegat sahrauí a la província d’Alacant, fruit de les quals ha signat un conveni de col·laboració que ajudarà la Delegació a desenvolupar activitats de conscienciació política i social. Es pretén, així, alleujar una de les més grans vulneracions dels drets humans del poble sahrauí, que fa 50 anys que reclama un referèndum d’autodeterminació i 43 que els seus territoris són ocupats per l’Estat marroquí, amb cinc assentaments que sobreviuen gràcies a l’ajut internacional.

Conscients que l’educació és la base principal de totes les nacions, la Coordinadora de la Intersindical Valenciana a les comarques del sud es compromet amb la signatura del conveni a col·laborar especialment en l’àmbit educatiu a partir de campanyes de sensibilització als nostres centres educatius i a enfortir ajuda de proveïment de material escolar als centres educatius sahrauís. STEPV-Iv promourà l’organització de docents solidaris a assistir al poble sahrauí per aportar experiències i informació educativa, dur materials educatius i difondre i donar suport a tota iniciativa que afavorisca la seua autodeterminació.

Les comarques del sud han estat pioneres en l’ajuda del poble sahrauí amb els projectes anuals de Vacances en Pau i Caravanes solidàries: ja són una desena d’entitats alacantines que col·laboren amb les delegacions sahrauís a l’Estat espanyol amb la intenció d’enfortir llaços d’unió i solidaritat. Intersindical Valenciana es compromet a seguir col·laborant amb l’acolliment de xiquets i xiquetes dels campaments de persones refugiades, així com a impulsar campanyes de sensibilització i suport locals, nacionals, estatals i internacionals. La renovació del conveni de col·laboració entre Iv i la Delegació sahrauí serà per períodes anuals, prèvia avaluació de les actuacions.

Amb aquest conveni, Intersindical Valenciana es referma en la consideració que qualsevol ajuda de col·laboració és imprescindible en un territori ocupat en els seus dos terços pel Marroc i Mauritània. Un territori dividit per un mur de més de 2.000 km, amb mines antipersones, antitancs i filferros que cal enderrocar definitivament. La negociació d’una via pacífica sota l’auspici de l’ONU per reconéixer l’autodeterminació del poble sahrauí no ha servit per avançar en les negociacions. Qualsevol acord que no determine seure’s amb el Front Polisari per negociar el conveni, serà il·legal.

Intersindical Valenciana exigeix que es vetlle per l’estricte compliment de la legalitat internacional en relació al tractament de les persones preses i al compliment del Dret Humanitari Internacional, i que cesse immediatament la repressió contra les i els activistes dels drets humans al Sàhara Occidental. Intersindical Valenciana fa una crida al govern espanyol, com a responsable del procés de descolonització, i a la comunitat internacional a obligar el govern marroquí a complir les resolucions de l’ONU, a frenar la barbàrie, a posar fi a l’ocupació il·legal del territori i a garantir un referèndum per a l’autodeterminació del poble sahrauí.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.