Drets democràtics

Rajoy contra els nostres drets socials

Intersindical Valenciana critica els atacs als drets socials i a l’autogovern de les valencianes i valencians per part del govern espanyol

06 / 11 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana carrega, durament, contra els recursos d’inconstitucionalitat del govern espanyol contra lleis i normes valencianes. Per al Sindicat, aquests recursos suposen un atac directe contra els drets socials i la capacitat d’autogovern de les valencianes i valencians.

Intersindical Valenciana considera que el govern de Rajoy va en contra dels interessos de les valencianes i valencians en recórrer, sistemàticament, les normes que suposen una millora en les seues condicions de vida o que garanteixen drets universals o drets reconeguts en la mateixa Constitució Espanyola. Per al Sindicat, l’ús abusiu i pervers de l’article 161.2 d’aquesta, que suposa la suspensió automàtica de les normes valencianes requerides, és una mostra que el govern espanyol avantposa els seus interessos partidistes als interessos de les persones afectades per les normes requerides. L’anunci del divendres 3 de novembre, dels recursos d’inconstitucionalitat contra la Llei Valenciana per la funció social de la vivenda i contra la Llei per pal·liar i reduir la pobresa energètica en són un bon exemple.

La Llei Valenciana per la funció social de la vivenda té com a objectiu regular el dret a la vivenda assequible, digna i adequada i permet que la Generalitat Valenciana puga intervenir per evitar desnonaments en determinades situacions, així com la creació d’un Registre de Vivendes Deshabitades per posar-les en mans de les persones sense vivenda. L’altra llei recorreguda és la llei contra la pobresa energètica (electricitat, aigua i gas) que permet la declaració d’una llar en situació de vulnerabilitat social que suposa l’establiment d’un procediment previ al tall del subministrament.

El govern espanyol també ha recorregut altres normes que garanteixen drets a les persones com ara el copagament farmacèutic o la universalitat de l’assistència sanitària pública. Aquestes són dues normes bàsiques aprovades pel Consell per garantir el dret a la salut de col·lectius socials vulnerables. També ha recorregut altres normes que afecten altres àmbits com el dret civil valencià o els drets lingüístics.

Intersindical Valenciana considera que aquestes actuacions tenen com a objectiu entrebancar l’acció política del Consell i impedir que les valencianes i valencians puguen millorar la seua vida, per la qual cosa han de ser qualificades de vergonyoses i inacceptables en un estat social i democràtic avançat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.