Drets de les dones

Intersindical Valenciana legalitza vaga per al dia 8 de març

El sindicat dóna total suport al Moviment Feminista

13 / 02 / 2018 | Intersindical

Hui, dia 13 de febrer, Intersindical Valenciana ha formalitzat davant de la Direcció General de Treball i Benestar Laboral la convocatòria de vaga laboral de 24 hores per al dia 8 de març. Aquesta vaga afectarà totes les activitats desenvolupades a tots els sectors productius, tant de l’àmbit públic com de l’àmbit privat.

Són les dones qui han de tindre el protagonisme absolut i la visibilització sencera

Cal remarcar que Intersindical Valenciana ha assumit la petició del moviment feminista tant estatal com del País Valencià, que han demanat que els sindicats convoquem una vaga de 24 hores i no aturades parcials. Aquesta demanda és fruit de dos assemblees estatals obertes, i de 3 assemblees al País Valencià. Per tant, la Intersindical Valenciana, com a sindicat feminista, ha legalitzat una vaga laboral de 24 hores de durada. A més, aquesta vaga laboral és una de les vessants de les accions previstes per al dia 8 de març, juntament amb vaga estudiantil, de cures i de consum.

Tal i com marca la normativa vigent, la convocatòria de vaga cobreix legalment tant a treballadores com a treballadors, encara que cal deixar ben clara una premisa fonamental: el focus s’ha de posar necessàriament en les dones. Aquesta vaga és iniciativa d’assemblees de dones i són les dones qui han de tindre el protagonisme absolut i la visibilització sencera.

Els motius que motiven la vaga són: l’existència d’una bretxa salarial de més del 25% al País Valencià (superior a la mitjana estatal i europea); la precarietat laboral, que s’agreuja més en els sectors més feminitzats, amb més atur, més temporalitat i més treball a temps parcial, cosa que té com a conseqüència pitjors prestacions durant la vida laboral i la jubilació; l’assetjament sexual al lloc de treball, que hauria de ser reconegut com a accident laboral, incloent l’assetjament sexual que patim de camí al treball o tornant a casa del treball; les deplorables condicions de feina de les treballadores de llar, especialment les internes (majoritàriament migrants), que són més pròpies d’un sistema d’esclavitud; el tracte diferencial que reben les dones que tenen una discapacitat reconeguda, causada per accidents laborals i malalties professionals: aquestes dones reben un tractament assistencial en lloc d’una opció d’inserció laboral i normalització de la vida social.

La vaga té com a objectius, entre d’altres, la derogació de la Reforma Laboral i de la Llei d’Estrangeria; l’abolició del treball intern; la implantació de permisos per naixement i adopció iguals, obligatoris i intransferibles per a totes les persones; i l’abolició de la bretxa salarial, amb la promulgació d’una llei d’equiparació salarial similar a la islandesa.

Per Intersindical Valenciana, és fonamental que tota la societat siga conscient de la importància del paper que juguen les dones en el món i aquesta vaga és una oportunitat de visibilitzar-lo, de visibilitzar a totes.



Comentaris
Laura Ruano solaz
07 / 03 / 2018 - 0:45

X favor…urgeix saber-ne serveis minims a menjador escolar ...empresa colevisa vol obligsr-nos a un 75% i ens avisa aviy..


STICS-Intersindical
07 / 03 / 2018 - 11:15

El menjador és un servei que està dins del centre. Si l’equip directiu ha posat serveis mínims del centre amb un professor i un de l’equip directiu, no té sentit ni pot haver uns serveis mínims de menjador quan el centre estarà atès per un professor i un membre de l’equip directiu.
En una vaga general només ha de funcionar i hi ha serveis mínims en allò que es considera serveis bàsics, i els menjadors escolars no estan considerats com a tals. Ho són només salut, educació, transport i poc més.
En el DOGV 8248 del 6 del 3 del 2018 per resolució de la Conselleria de treball estan publicats els serveis mínims per a la vaga del 8M. No complir el que diu la Resolució és incomplir la llei.
Demaneu a l’equip directiu que informe a l’empresa del contingut d’aquesta resolució. Si hi ha algun problema, telefona a la seu del sindicat que tingues més pròxima.
Salut.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.