País Valencià

Es compleixen els 25 anys de l’assassinat de Guillem Agulló

L’11 d’abril farà 25 anys de l’assassinat a Montanejos de Guillem Agulló, jove independentista i antifeixista.

10 / 04 / 2018 | Intersindical

El passat 8 d’abril va tindre lloc al Palau de la Música de València un concert d’homenatge on la família va llegir el text que adjuntem. Des de la Intersindical Valenciana volem sumar-nos a l’homenatge per no perdre la memòria col·lectiva d’un fets que, malgrat el pas del temps, no deixen d’estar de plena actualitat. Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!.

Text llegit a l’homenatge:

Guillem 25 anys

25 anys, fa 25 anys que la nostra vida es va trontollar a cop de punyalada feixista.
25 anys on l’estat més ranci va mostrar la seua cara més perversa en l’estafa d’un judici i l’encobriment dels assassins.
25 anys on ens vam poder adonar dels vertaders i perillosos mecanismes de l’estat i d’un poder judicial al seu servei.
Volíem justícia i vam ser traïts, una altra punyalada.

És per això que també ara fa 25 anys que vam començar a denunciar públicament aquesta injustícia i tot l’entramat feixista que envoltava l’assassinat de Guillem.

Fa 25 anys que vam començar un dur camí per donar a conèixer la seua història, la nostra història… i per dignificar la memòria del nostre germà, fill, amic…
Un camí amb molts entrebancs, no lliure d’amenaces, pintades càntics feixistes… que convidaven a reviure el dolor i a abandonar aquesta lluita.  El que ells no sabien era que també nosaltres ens havíem impregnat de la força, la constància i la tenacitat de Guillem i que això ens donaria les forces necessàries per seguir endavant.

Així que no, no van poder callar les nostres veus, les veus d’una família i que a poc a poc anà convertint-se en el clam de tot un poble. Amics, companys… moltíssima gent, que ha anat creixent per milers durant aquests 25 anys i que ens ha cuidat com qui cuida el tresor més apreciat. Tota la gent que ens heu donat suport, que ens heu mostrat la vostra estima, que l’heu recordat i heu dignificat la seua memòria, sou vosaltres els qui vertaderament li heu fet justícia a Guillem.

Sou vosaltres els protagonistes d’aquesta història, sou els qui heu estat al nostre costat durant aquests 25 anys i sou els qui amb els vostres actes, les vostres paraules, les frases encoratjadores… heu donat veu a Guillem, heu portat a tot arreu el seu missatge i l’heu mantés viu, viu com la flama.


És per això que aquest acte no pot ser sinó, un acte d’agraïment, per tots els vostres esforços, per honorar i recordar a Guillem, per la lluita antifeixista, per fer vostre el seu missatge i per agafar el nostre relleu… I per continuar amb el cap ben alt, sempre cap endavant.
Gràcies INDESINENTERS!

I volem acabar, agafant prestada una frase de l’amiga Gemma Pasqual, que diu així:


ELS SEUS 18 ANYS SÓN PERPETUS,
LA MIRADA CONGELADA EN UNA FOTOGRAFIA
ENS ENCORATJA A CONTINUAR LA LLUITA!!

Guillem Agulló la lluita continua !!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.