Drets
Laboral

Intersindical, a Albuixech per a parlar de les dones al món laboral

26 / 03 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha participat en la xarrada-debat a Albuixech per a parlar de les dones al món laboral.
Convidada per la regidoria de Serveis Socials, la Coordinadora de l’Àrea de la Dona ha compartit espai a la taula amb les responsables de Dona dels sindicats CCOO i UGT, Cándida Barroso i Elvira Ródenas respectivament.Intersindical Valenciana ha participat en la xarrada-debat a Albuixech per a parlar de les dones al món laboral.

Per part d’Intersindical, hem parlat de l’orige de la discriminació laboral, la divisió sexual del treball, rols i estereotips o la maternitat que segueix com a objecte de discriminació i altres aspectes fonamentals per a situar-nos en l’univers de la desigualtat de gènere en tots els àmbits socials i en concret en el laboral, on seguim tenint ocupació precària i salarios més baixos que els homes, la qual cosa va a repercutir en les futures pensions de jubilació, que en les dones es sitúen un 38% per baix de les percebudes pels homes.
Si la situació de discriminació és històrica i per descomptat existia abans de la crisi, les mesures adoptades pels governs no han fet sinó agreujar més la bretxa. La reforma laboral o les diferents retallades en serveis públics no han fet sinó situar a les dones en una situació de precarietat, assumint d més treball de cura i atenció de menors i dependents a causa de les retallades de serveis públics.
La reivindicació dels serveis públics com a escoles infantils de 0-3, centres de dia, etc i els permisos per naixement iguals i intransferibles per a mares i pares són algunes de les claus per a lluitar contra aquesta discriminació. Recuperar els drets perduts i seguir lluitant per aconseguir la igualtat real i efectiva.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.