País Valencià

Intersindical contesta a Moragues

El Sindicat defensa les administracions i els serveis públics

28 / 12 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana rebat les declaracions del Delegat del Govern espanyol, Juan Carlos Moragues, respecte de la carta de la secretaria general de Finançament Autonòmic i Local del Ministeri Hisenda on es reclama al Consell explicacions sobre les desviacions del deute i la seua correcció, cosa que podria suposar nous ajustos. Per al Sindicat, les seues declaracions responen als interessos partidistes però no a l’interés general de les valencianes i valencians. El Sindicat defensa les administracions públiques, la necessitat d’empreses, corporacions i agències públiques i unes plantilles suficients per poder posar en marxa les polítiques públiques en matèria de personal, serveis públics, ocupació, transport, dependència o mitjans de comunicació que suposen una millora de les condicions de vida de les valencianes i valencians.

El delegat del govern està actuant en contra dels interessos de la societat valenciana

Intersindical Valenciana aposta per unes administracions públiques potents que garantesquen uns serveis públics de qualitat per a totes i tots, que servesquen per posar fi a les desigualtats socials i per avançar envers la justícia social. Per contra, el delegat del govern pretén afeblir i aprimar el sector públic per aplicar les polítiques neoliberals i posar en mans de les empreses privades els serveis públics i els mitjans de comunicació públics per garantir-los el negoci a costa dels diners de les valencianes i valencians. Per al Sindicat, els serveis públics han de tindre una plantilla suficient per poder aplicar les polítiques públiques. És per això que defensa la reversió de les privatitzacions i de les externalitzacions, un augment de les plantilles per recuperar les retallades de l’anterior Consell, del qual va formar part el senyor Moragues, un augment i millora de les plantilles per prestar correctament els serveis que demanda la societat valenciana. És inadmissible qualificar com a “intervencionista i ineficient” que l’Administració valenciana estiga correctament dimensionada, amb suficients Conselleries, Secretaries Autonòmiques, direccions generals, àrees, serveis o seccions, o empreses, corporacions o agències, si es vol potenciar el sector públic, millorar i prestar els serveis públics necessaris al conjunt de la societat valenciana. No es poden fer polítiques públiques sense personal suficient en tots els àmbits de les Administracions Públiques.

La referència del senyor Moragues a la nova televisió és totalment desafortunada i inoportuna quan un Consell, del qual va formar part, va decidir tancar-la i deixar al carrer a més d’un miler de treballadores i treballadors i sense un mitjà públic de comunicació a tota la societat valenciana. Per tant, seria millor que no utilitzara la reobertura de la televisió de les valencianes i valencians de manera partidista. Intersindical Valenciana voldria saber si el delegat del govern és partidari de posar-la en funcionament.

El Sindicat critica l’intervencionisme del delegat del govern en la política valenciana quan ningú no l’ha votat per fer-ho. Des que el senyor Moragues és delegat del govern s’estan recorrent diverses normes i lleis socials del Consell o d’alguns ajuntaments que només pretenen millorar la vida de les valencianes i valencians, com ara l’accés a la sanitat universal, combatre la pobresa energètica, garantir la funció social de la vivenda o les prestacions a les persones depenents. El delegat del govern està actuant en contra dels interessos de la societat valenciana que està infrafinançada i intervinguda pel govern espanyol. Aquest fet, condiciona la posada en marxa de mesures de caràcter social per acabar amb la situació de discriminació, pobresa i desigualtat i per encarar el futur del nostre poble amb una administració correctament dimensionada, uns serveis públics potents, una ocupació digna i estable, una veritable cohesió social i territorial i un millor i major autogovern.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.