Drets lingüístics

Intersindical denuncia l’obstaculització de qualsevol mínim avanç en l’ús i coneixement del valencià

La interlocutòria que denega la mesura cautelar de paralització del Decret d’usos d’usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’administració de la Generalitat Valenciana demostra que hi ha un interés dels recurrents d’obstaculitzar l’ús i el coneixement del valencià.

13 / 07 / 2017 | Intersindical

Fa uns dies el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) va anunciar que havia desestimat la petició de CSIF de suspendre cautelarment el Decret d’usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’administració de la Generalitat Valenciana. Des de Intersindical Valenciana havíem manifestat la nostra satisfacció per aquesta desestimació ja que això era el que havíem sol·licitat en el nostre escrit d’al·legacions.

La nostra satisfacció és doble, ara que el TSJ ens ha notificat la interlocutòria completa, ja que no sols desestima la pretensió del CSIF de paralitzar el decret, sinó que a més diu que en l’escrit de la CSIF hi ha “absència de raons argumentals per a concretar i acreditar en què consisteix el perjudici irreparable o de difícil reparació, sense que el fet d’assenyalar en l’article 4 el valencià com a llengua destacada n’implique l’existència”. El mateix Tribunal ho rebla amb l’afirmació que “només cap la suspensió quan els perjudicis són irreparables o de difícil reparació, i no quan són abundants o escassos, que d’altra banda, no s’han acreditat en què consisteixen”.
És a dir, clar i ras, que la CSIF no aporta cap argument jurídic vàlid per anul·lar la legalitat del decret, i en especial l’article 4, que és el que estableix “el valencià com a llengua destacada d’ús normal i general”. Però és que, a més, tampoc no aporta la més mínima justificació de quins són els perjudicis que el decret pot produir.
En resum, com queda demostrat, els motius que esgrimeix la CSIF per recórrer el Decret no són en absolut jurídics, sinó únicament polítics i amb l’única finalitat d’obstaculitzar qualsevol mínim avanç en l’ús i el coneixement del valencià en l’administració de la Generalitat Valenciana. Els dos recursos que ha plantejat també contra el Decret de plurilingüisme en són un exemple ben clarificador de quins són realment els seus objectius.
Per aquest motiu, Intersindical Valenciana s’ha personat en aquest procediment i en tots els referents al Decret de Plurilingüisme perquè el nostre sindicat lluita per la igualtat lingüística i pels drets lingüístics dels valencianoparlants, els dels empleats i empleades públics i per la millora del serveis de l’administració de la Generalitat Valenciana.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.