Retallades

Intersindical llança una campanya per la recuperació del poder adquisitiu perdut

Per al Sindicat és irrenunciable la recuperació del poder adquisitiu del personal públic als PGE 2017

Imatge de la campanya per la recuperació del poder adquisitiu perdut
Imatge de la campanya per la recuperació del poder adquisitiu perdut
24 / 05 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha posat en marxa una campanya sota el lema «Ja toca! Recuperar i millorar el poder adquisitiu» del personal de les administracions i del sector públic. La campanya consisteix en la realització d’assemblees i l’edició de material informatiu per intentar que es modifiquen el PGE 2017 en allò referit a les retribucions de les empleades i empleats públics. No es descarten accions de carrer davant l’immobilisme en matèria retributiva del govern espanyol.

La pèrdua neta de poder adquisitiu és d’un 9,4%, més una retallada retributiva del 5-7%

Per al Sindicat, la previsió d’augment retributiu d’un 1%, proposta pel Govern de l’Estat, és una burla per als empleats i empleades públics, perquè lluny d’avançar en la recuperació del poder adquisitiu perdut, ni tan sols garanteix manteniment de l’actual.

És un fet constatable que una gran part, no tot, de l’ajust pressupostari i de reducció del dèficit de les Administracions Públiques des que, en 2010 esclatara la crisi, ha estat a expenses de les retribucions dels empleats i empleades públics.

Si ens basem en les dades sobre variació de l’IPC que facilita l’INE, des de 2010 fins al 2016 la variació de l’IPC acumulada ha experimentat un increment del 10,4%, mentre que les retribucions del personal públic han estat congelades, excepte en 2016 que s’incrementaren en un 1%. A aquesta pèrdua neta de poder adquisitiu d’un 9,4%, caldria afegir la retallada retributiva del 5-7% que va aplicar el govern de Zapatero en 2010; amb la qual cosa i obviant altres retallades salarials, no menys importants, aplicades per les Comunitats Autònomes, es podria quantificar la pèrdua de poder adquisitiu en una forqueta que es situa entre 14,4 i el 16,4%.

Aquestes dades parlem per si mateix i potser, per aquesta raó, hem sentit en innumerables ocasions com, des del poder executiu, es reconeix l’esforç realitzat per les treballadores i treballadors públics per contribuir a la superació d’una crisi i/o estafa, de la qual no han estat responsables. Per altra banda, a aquestes manifestacions hem de sumar altres, també des del Govern de l’Estat, en les quals s’ha al·legat una millora de l’economia i de les finances públiques, es considera l’oportunitat de compensar l’esforç del conjunt dels treballadors i treballadores amb recomanacions d’increments retributius entre el 1,5 i el 3% per 2017 en el sector privat.

En aquest context resulta extremadament contradictori que allò que és recomanable pel sector privat no ho siga per al sector públic, quan el Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Sr. Montoro, només proposa un augment retributiu en 2017 per a les empleades i els empleats públics d’un 1%; tot i saber que la previsió de la variació de l’IPC, per aquest mateix exercici, és de l’1,6% i, per tant, és fàcil concloure que anem a perdre, altre any més, poder adquisitiu: el 0,6%.

Per totes aquestes raons, des d’Intersindical Valenciana considerem com a irrenunciable que, en la negociació del capítol de personal dels PGE de 2017, es reconega aquest esforç del personal públic i s’incloguen previsions pressupostàries que permeten, no sols no perdre més poder adquisitiu en 2017, si no recuperar una part del que s’ha perdut en els darrers anys.

Intersindical Valenciana exigeix al Govern de l’Estat coherència entre els missatges optimistes sobre la situació econòmica i el reflex d’aquesta en les retribucions dels empleats i empleades públics. Tot el que no siga avançar en aquesta línia serà considerat com una nova agressió al personal públic i a les seues famílies, a la qual caldrà respondre amb les mobilitzacions que s’estimen oportunes.



Comentaris
Josefa Herrero Peñalver
29 / 05 / 2017 - 15:44

Seguimos sin cobrar las pagas extras completas… Tantos años luchando para conseguirlo y ahora parece que se ha olvidado éste tema en las reivindicaciones ¿por qué?



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.