Plurilingüisme

Intersindical rebutja totalment les sentències del TSJCV sobre el decret d’usos lingüístics

El Sindicat estudiarà la presentació de recursos contra les 4 sentències

20 / 07 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha manifestat el seu rebuig total a les sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sobre el Decret d’usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’Administració de la Generalitat, Per al Sindicat, que ha estat l’única organització que està personada en el procés jurídic en defensa del Decret, les sentències obeeixen a un pronunciament polític més que jurídic com es pot deduir d’una lectura comprensiva de les quatre sentències.

A més, Intersindical Valenciana afirma que el TSJCV ha dictat sentències contra la seua pròpia jurisprudència consolidada des de 2004 on admeten que el nom de la llengua pot dir-se català o valencià i que això està d’acord amb la legislació; o més greu encara, han contradit la jurisprudència del Tribunal Constitucional fixada des de la sentència 75/1997, de 21 d’abril. Un fets que posen en evidència la manca de rigor jurídic de totes quatre sentències.

D’altra banda, Intersindical Valenciana informa que els seus serveis jurídics estan analitzant la presentació de recursos en contra de les 4 sentències conegudes aquests dies i que els òrgans sindicals també estan estudiant la possibilitat de convocar mobilitzacions per expressar el seu rebuig a unes sentències que tenen un component clarament polític.

Finalment, des del Sindicat es valora molt negativament l´ús partidista de la llengua per part del govern de Mariano Rajoy, que va usar l’Advocacia de l’estat per recórrer el Decret;  dels diputats del PP, que van presentar recurs; i de les dues entitats contràries al valencià que també ho han fet. Uns i altres ataquen el valencià i a les valencianes i valencians, parlen la llengua que parlen, en voler ciutadans incompetents i incapaços per a expressar-se en una de les dues llengües oficials i volen una administració monolingüe, només en castellà, cosa que vulnera els drets lingüístics dels 4,96 milions de valencianes i valencians.

 
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.