País Valencià

Intersindical Valenciana, per la recuperació del Dret Civil Valencià

El sindicat es reuneix amb l’Associació de Juristes Valencians per impulsar la reforma constitucional que permeta a les Corts legislar sobre la matèria.

Un moment de la reunió amb l’Associació de Juristes.
Un moment de la reunió amb l’Associació de Juristes.
02 / 03 / 2018 | Intersindical

La Llei Orgànica 1/2006, de Reforma de l’Estatut d’Autonomia, en la que es reconeix als valencians la condició de Nacionalitat Històrica, tenia com objectiu garantir la competència de la Generalitat Valenciana per a legislar sobre el dret civil, igualant-nos així a la resta de pobles de tradició foral i acabar aquesta injusta discriminació.

Malgrat tot, les lleis valencianes sobre el règim econòmic matrimonial, la custodia compartida o les unions de fet han estat objecte de recurs d’inconstitucionalitat per part del Govern. Uns recursos estimats, total o parcialment, pel Tribunal Constitucional, constituint un obstacle, perquè els valencians i valencianes tinguem un dret civil, que done respostes àgils, modernes i pròpies als seus problemes actuals, i liquidar la injusta discriminació que patim com a poble des de l’abolició dels furs en 1707.

Per aquesta raó, des d’Intersindical Valenciana donem suport a la iniciativa presentada per l’Associació de Juristes Valencians en la que es demana a les institucions pròpies i a la societat valenciana, en general, que es pronuncie en el sentit de:

Primer. Manifestar el suport a la competència de la Generalitat Valenciana en matèria de Dret Civil Valencià, tal com està previst en l’Estatut d’Autonomia Valencià.

Segon. Sol·licitar a les Corts Valencianes que prenguen la iniciativa de la reforma de la Constitució, perquè la competència en matèria de dret civil prevista en l’Estatut d’Autonomia Valencià, aprovat tant per les Corts Valencianes com per les Corts Generals, tinga encaix dins de la Constitució.

Una crida que ha tingut una bona acollida per part de associacions professionals de molts diferents sectors, sindicats, universitats i més de 242 municipis valencians. No obstant, des de la Intersindical Valenciana, encoratgem a la societat valenciana a sumar suports a la iniciativa, per recuperar allò que ens va ser arrabassat per dret de conquesta.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.