Llengua

Intersindical Valenciana valora positivament els canvis en la Llei d’Ocupació Pública

Hui el Consell de la Generalitat ha lliurat un document que modifica l’article 61 i les disposicions final segona i tercera de l’avantprojecte de Llei d’Ocupació Pública (LOP) presentat el passat mes de gener.

21 / 02 / 2017 | Intersindical

La consellera Gabriela Bravo i el conseller Vicent Marzà han lliurat aquest document als sindicats que va subscriure l’acord sobre la competència lingüística per al personal empleat públic de les administracions valencianes.

Per Intersindical Valenciana, els canvis milloren l’anterior document en:

  • determinar que tot el personal de les administracions públiques haurà d’acreditar la competència lingüística de coneixement del valencià
  • fixar un termini de sis mesos per regular reglamentàriament els nivells d’acreditació dels coneixement de valencià del personal dels diversos sectors de la funció. Una reglamentació que haurà de ser informada per la Direcció General de Política Lingüística i que en cas de no fer-se s’atendrà als nivells de coneixement regulats en la pròpia llei.

Intersindical Valenciana ha valorat positivament aquests canvis presentats per la consellera Bravo i el conseller Marzà. En la reunió, el Sindicat ha demanat que també es modifiquen diversos articles de l’avantprojecte de la LOP per garantir la correspondència amb les modificacions presentades hui. En concret, són els articles 41 (classificació dels llocs de treball), 47 (contingut), 64 (sistemes selectius), 98 (obligacions), 103 (formació en l’ocupació pública), 109 (concurs), disposició addicional dotze sobre llengua de signes i disposició final primera sobre política de formació del personal empleat públic. La resposta de l’Administració valenciana ha estat que també s’han modificat altres articles, a més dels que s’han lliurat per escrit en la reunió, i que en els propers dies tindrem tot el text de la LOP per poder contrastar-ho.

Finalment, Intersindical Valenciana espera que siga així i que la negociació i la tramitació de la llei siga ràpida per donar resposta a la demanda de la ciutadania valenciana per normalitzar i garantir l’ús de la nostra llengua al conjunt de les Administracions Públiques valencianes.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.