Retallades

La Generalitat presenta una proposta de negociació per a la Mesa de l’1 de març

Intersindical Valenciana convocarà assemblees de personal i els seus òrgans de direcció per valorar el document.

28 / 02 / 2012 | Intersindical

En aquest sentit, recordem el compromís del sindicat de no signar cap acord que no haja sigut objecte de consultes amb les persones afectades per les retallades.

Descarrega’t la PROPUESTA DE MEDIDAS EN MATERIA DE PERSONAL PARA EL EJERCICIO 2012-2015 (pdf-86KB)

Valoració apressada
Per començar, no esmenta el personal de justícia, quan aquest també està inclòs en els efectes del DL 1/12.
Per al personal docent i el personal sanitari, és una promesa buida, ja que únicament ofereix pagar el 75 % dels sexennis o la carrera, respectivament, en 2013, en lloc del 50 %, però sempre que el PIB valencià siga superior al 0,5 %. L’OCDE va anunciar la setmana passada una previsió per a l’Estat espanyol d’un creixement negatiu: -1 %. En ambdós casos, hi ha una pèrdua molt significativa de retribucions.
Hi ha en la proposta tres hams llançats, un a cada sector: al personal docent li diuen que no s’augmentaran les hores lectives en secundària; al personal sanitari que es revisarà la productivitat variable; i al personal del Consell que s’aprovarà la reordenació d’horaris.
L’oferta perquè en 2015 la temporalitat siga d’un 5 %, a banda de mal redactada, no és creïble: les darreres lleis de pressuposts de l’Estat són les que han prohibit les ofertes públiques d’ocupació. Cal recordar, a més, que en diversos sectors de la Generalitat (com en l’Administració del Consell el febrer del 2008), s’han signat acords en aquest sentit, que han sigut incomplits sistemàticament.
D’altra banda, no diu res de millorar la situació del personal funcionari interí docent. No anomena el personal laboral interí, al qual no es pot aplicar el DL 1/2012, una volta aprovada per RDL la reforma laboral.
Pel que fa al personal interí de l’Administració del Consell, introdueix la novetat d’un cert compromís a mantindre els efectius. Tanmateix, és un sector en què ja han desaparegut més de 700 llocs de treball des de l’estiu del 2011, i no es preveu la seua recuperació, i no hi ha cap proposta per a pal·liar els efectes del DL 1/2012, que deixa aquest personal amb unes retribucions disminuïdes entre un 30 i un 40 %.
Per tots aquests motius, considerem que és una oferta a la desesperada, per tal d’intentar calmar les aigües al País Valencià i fer passar amb raons perquè passen les eleccions andaluses i asturianes el 25 de març. Tot l’aldarull que hi ha hagut i que continua havent-hi no va gens bé al PP, ni en un lloc ni en un altre, i pot influir, ni que siga un poc, en el resultat de les eleccions.
No és un bon acord i no es guanya res si se signa.



Comentaris
Carmen Agüera
28 / 02 / 2012 - 19:11

¿Los docentes interinos con vacante en julio hasta 2015 al paro en verano?
No los veo en las propuestas.


Amadeu Sanz
28 / 02 / 2012 - 19:37

En efecte, no es diu res de millorar la situació del personal funcionari interí docent. Ni s’anomena el personal laboral interí, al qual no es pot aplicar el DL 1/2012, una volta aprovada per RDL la reforma laboral.


¿y qué es del verano?
29 / 02 / 2012 - 12:24

Respecto a los interinos docentes; nos quedamos con la misma “mierda” que establece el decreto del 5 de enero.  Una “vacante” que no cobra el verano, NO ES UNA VACANTE.  Eso sí, la precariedad esta se limita ahora a dos años más…  Después, puede ser peor.


Gloria Muñoz
29 / 02 / 2012 - 13:15

tampoc se diu res del que som laborals indefinits (som pocs pero açi estem)


Cristina
29 / 02 / 2012 - 14:20

Si cuando me adjudicaron la vacante el 16 de septiembre de 2011 habían firmados por parte de consellería que las vacantes finalizaban el 31 de agosto, si nos cesan el 30 de junio ¿no sería un despido-cese improcedente e ilegal? Nos cesa-despiden con 0 euros de indemnización tras 12 años en esta empresa, y además hasta el veintitantos de junio no podremos solicitar el paro…¿que medidas se van a tomar desde el gabinete jurídico?, como afiliada esa es mi pregunta.


Amadeu Sanz
01 / 03 / 2012 - 7:22

Cristina, en coordinació amb els altres sindicats, s’ha presentat un primer recurs contra el decret de retallades:
http://www.intersindical.org/noticies_actualitat/article/presentat_el_primer_recurs_contra_el_decret_llei


Marc Candela
01 / 03 / 2012 - 7:43

Cristina, si els recursos que estem presentant fallen o no es resolen abans del 30 de juny, el que cal fer és que el personal afectat interpose recursos una vegada s’aplique el Decret-llei. Ja veurem si de forma col·lectiva o individual. És a dir, en el cas del professorat interí caldrà interposar recurs una vegada us arribe el cessament després del 30 de juny. Quan arribe el moment informarem amb més detall.


P.Soriano
01 / 03 / 2012 - 12:46

¿¿¿Pero ese recurso no es el que os acaban de denegar el TSJCV???


P.Soriano
01 / 03 / 2012 - 12:48

Si hacen esto de despedirnos en Junio, pese a tener vacante, deberían tener en cuenta la situación en la que nos quedamos, ya que el sistema del paro a cambiado, generamos tramos de paro y debemos escoger uno, el otro tramo lo perdemos, por lo que a partir de ahora, trabajemos lo que trabajemos, el paro generado lo perderemos, y el que tenemos acumulado hasta ahora lo iremos consumiendo.


Indignada
06 / 03 / 2012 - 8:59

Y digo yo si a los interinos de la enseñanza nos dan la patada a día 30 de Junio, espero que al menos no nos hagan estar pendientes de las adjudicaciones hasta el último día de Julio, ya no tenemos ningún lazo. Adjudicaciones en Junio ya!!!!!



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.