Mobilitzacions

La justícia patriarcal ataca de nou: La Manada queda solta

Intersindical Valenciana manifesta el seu rebuig contra la llibertat provisional decretada per als violadors de “La Manada”

22 / 06 / 2018 | Intersindical

A centenars de poblacions de tot l’estat espanyol tindran lloc hui concentracions de protesta per la llibertat provisional decretada per als cinc violadors dels Sanfermines de l’any passat, que s’autonomenen La Manada a un grup de whatsapp. Aquest ha sigut un altre colp que la justícia patriarcal perpetra no només contra la víctima de la violació múltiple, sinó contra totes les dones. Sembla que no era suficient amb l’auto de l’Audiència Provincial de Navarra, que descrivia una violació però que sentenciava només un delicte d’abús. Era necessari deixar ben clar a les dones que la nostra paraula no val per als jutges masclistes que apliquen les lleis, lleis que estan escrites des d’una perspectiva androcèntrica i que són interpretades des d’un punt de vista veritablement misogin.

Resulta ben curiós que el mateix tribunal que ara considera que no n’hi ha perill de reiteració del delicte haja oblidat que La Manada, dies abans dels fets, s’intercanviaven missatges com aquests: “Hay que empezar a buscar el cloroformo, los reinoles, las cuerdas… para no cogernos los dedos porque después queremos violar todos”, “¿Llevamos burundanga? Tengo reinoles tiraditas de precio. Para las violaciones”, “Violaría a una rusa que vea despistada”. “Yo llevo la pistola, no quiero mamoneos, cuando estemos borrachos se saca la pistola”, entre d’altres perles. Una autèntica declaració d’intencions delictives que van ser rebutjades com a prova durant el procés, causant la indignació de tota la societat. El pitjor de tot, però, no és la incoherència dels fets provats amb la sentència i amb la llibertat provisional dels criminals, sinó el missatge que es llança a les dones: la “justícia” no està de la nostra part.

Deixar en llibertat provisional als 5 violadors de la La Manada és una prova més que la justícia no és igual per a tots, i, sobre tot, per a totes. Són massa ja els casos que demostren que un bon grapat de les decisions judicials estan totalment mediatitzades pels poders fàctics: la caixa B del PP, el cas Noós, el cas Altsasua…

La resposta del moviment feminista davant la guerra que la justícia espanyola ens ha declarat serà clara i contundent: a qui s’ha de jutjar és al criminals, i no a les dones. És per això que demanem la inhabilitació immediata del tribunal que ha dictat sentència i que ha establert la llibertat provisional, i la revisió d’ofici del procediment, tot afegint les converses incriminatòries que els 5 violadors van tindre per whatsapp. I, sobre tot, afegint la paraula de la víctima com a prova principal i irrefutable. Les dones ens mereixem que la justícia siga realment justa i que crega la nostra paraula.

Fins que açò no ocòrrega, continuarem omplint els carrers, eixint en “manada” per reclamar justícia. La justícia que el patriarcat ens nega. La justícia que guanyarem sí o sí. Coste el que coste.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.