Privatització dels serveis públics

SF-Intersindical mantenim les vagues convocades

No n’hi ha compromisos que justifiquen la seva desconvocatòria

30 / 07 / 2014 | Intersindical

Amb motiu de les vagues convocades, vam ser cridats a una reunió al Ministeri de Foment. Per part del Ministeri va assistir la ministra de Foment, el secretari d’Estat i la secretària general de Transports. Per part de les empreses van assistir els presidents de Renfe i d’Adif, el director general de Recursos Humans de Renfe, la directora general de Recursos Humans d’Adif i la directora de Recursos Humans d’Adif. Per la representació sindical vam assistir tots els sindicats amb representació en els Comités Generals d’ambdues empreses.

Tant la ministra de Foment com els presidents de Renfe i d’Adif han posat èmfasi el injustificat que és per a ells la convocatòria d’aquestes vagues en dies tan crítics per al transport, preguntant-se què han fet malament perquè ens trobem en aquesta situació, afirmant que sempre han estat disposats al diàleg i al consens.

Malgrat les seves paraules, la realitat és que durant tots aquests anys el Ministeri només ens ha cridat per “informar” de les decisions que anaven a prendre, sense que s’hagués produït negociació sobre això i sabent el nostre rebuig a les mateixes. Tant per part del Ministeri com de les Empreses s’han anat adoptant, una i altra vegada, mesures contràries als interessos dels ferroviaris i les ferroviàries, retallades, segregacions, externalització i privatització de serveis i de línies, acomiadaments col · lectius, etc.

A la reunió no s’ha produït cap tipus d’avanç, no han accedit a resoldre cap de les nostres reivindicacions ni adoptar cap compromís concret respecte a les mateixes.

Més lamentable va ser, si és possible, l’actitud d’altres sindicats que van manifestar en la reunió que ells no tenen cap conflicte, ni veuen motius per convocar les vagues.

Malgrat uns i d’altres, des del Sindicat Ferroviari-Intersindical seguim considerant que sí n’hi ha motius, i que només amb la pressió i una actitud digna per part dels sindicats podrem canviar les coses. A continuació enumerem uns quants:

- Privatització de les línies de Renfe al Corredor Llevant.
- Privatització del manteniment de les Instal · lacions de Senyalització de la Xarxa Convencional.
- Privatització o passe a risc i ventura de Terminals de Serveis Logístics.
- Privatització i tancament de Taquilles en nuclis de Rodalies.
- Privatització / externalització de càrregues de treball en els Tallers.
- Externalització de la informació telefònica, de la venda de bitllets, informació i atenció al client en moltes estacions.
- Indefinició sobre el futur del personal del canal de venda.
- Adjudicació de la fibra òptica d’Adif a l’Empresa Red Eléctrica.
- Adjudicació dels Pàrquings de les estacions, majoritàriament a l’empresa SABA.
- Manca generalitzada de personal, que genera problemes en tots els col · lectius, modificant càrregues de treball, augmentant la saturació, establint polivalències, etc.
- Nefastos Acomiadaments Col · lectius i negativa a un Pla de Prejubilacions Dignes.
- Retallada del 50% en Acció Social i 334.000 € de la nostra massa salarial en Adif.
- Mobilitat forçosa per 413 persones treballadores en Adif.
- Imposició de la funció de la Inspecció Visual de Trens a personal d’Adif.
- Reunificació de Bases de Manteniment d’Infraestructura i tancament de dependències.
- Tancament d’Estacions en Ample Mètric
- Ridícula oferta d’ocupació a Renfe, en frau de llei i amb contractacions temporals en precari.

Per tot això, confirmem que mantenim les vagues convocades en defensa de l’ocupació, de les nostres condicions laborals i del ferrocarril públic.
- Dimecres, 31 de juliol: des de les 01,00 h. fins a les 24,00 h.
- Divendres, 1 d’agost: des de les 00,00 h. fins a les 23,00 h.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.