Sindicalisme

Sindicats recorreran davant el Constitucional per la llei de participació

26 / 07 / 2017 | Intersindical

Els sindicats esperen aconseguir l’anul·lació del decret després de donar-los la raó parcialment el Tribunal Suprem

Els sindicats CSI-F, SI, USO i Intersindical Valenciana han decidit presentar un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional després de la sentència del Tribunal Suprem que els dóna parcialment la raó en el seu recurs contra el decret de reglament de la llei de participació institucional de la Generalitat, una legislació que compensa anualment amb 5,2 milions d’euros a les centrals majoritàries CC OO i UGT i la patronal autonòmica (abans Cierval, ara CEV) per les despeses que els genera participar en els diversos fòrums i organismes públics on es tracten qüestions relacionades amb empreses i treballadors.

Els sindicats en successives instàncies judicials han aconseguit xicotetes victòries i això els ha animat a recórrer davant el Constitucional, amb l’objectiu d’aconseguir la nul·litat del decret i l’esperança de reduir el seu impacte com va passar primer amb el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, i amb el Suprem. La sentència de l’Alt Tribunal deixa sense efecte dos articles del decret i els incisos a altres dos. A la pràctica això significa que a partir d’ara només podran ser subvencionables les iniciatives i actuacions d’origen institucional i, en conseqüència, deixaran d’estar-ho aquelles que provinguen dels sindicats majoritaris o la patronal. Ara queda per veure què passa amb els diners meritats per aquests motius, si es va fer, en els exercicis 2015 i 2016.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.