Medi ambient

Intersindical subscriu l’Acord Social per l’Aigua en defensa dels nostres rius i per l’aigua pública


Diverses organitzacions i entitats de la societat civil coincidim a constatar que ens trobem davant un moment realment decisiu per a recuperar i mantenir el bon estat de conservació dels nostres ecosistemes aquàtics.

22 / 03 / 2018 | Intersindical

Ens cal adaptar-nos a la realitat que ens imposa el canvi climàtic, reduir la nostra vulnerabilitat enfront dels creixents riscos de sequeres i inundacions i garantir un ús sostenible de l’aigua, amb unes demandes adaptades als recursos realment disponibles. D’altra banda, afrontem pressions privatizadoras, tant pel que fa a la mercantilización dels drets d’aigua com a la privatització dels serveis d’aigua i sanejament i fins i tot de la gestió del regadiu.

En aquest context, Intersindical ha subscrit l’Acord Social per l’Aigua en defensa dels nostres rius i per l’aigua pública, enfront de l’anunciat Pacte Nacional de l’Aigua impulsat pel govern del Partit Popular, l’Acord s’articula entorn de cinc eixos reivindicatius que es contraposen a les polítiques que propugnen la construcció d’infraestructures i transvasaments inter conques i la mercantilización del recurs a través dels mercats de l’aigua i els processos de privatització dels serveis de proveïment i sanejament.

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, 22 de març, organitzacions i entitats de la societat civil presentarem al Congrés del Diputats i Diputades l’Acord Social per l’Aigua en defensa dels nostres rius i per l’aigua pública. I donarem a conèixer el contingut de l’Acord Social per l’Aigua, així com el conjunt d’organitzacions i entitats de la societat civil que subscriuen el mateix.

L’Acord Social per l’Aigua s’articula entorn de cinc eixos reivindicatius, es pot accedeix al document íntegre en PDF.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.