Davant l’anunci del trasllat de l’ambaixada dels EUA a Jerusalem

14 / 12 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana sol·licita al Govern espanyol, als Estats membres de la Unió Europea i a les institucions europees i internacionals que rebutgen la decisió de l’Administració nord-americana i respecten i complesquen la legalitat internacional.

Intersindical Valenciana vol expressar el seu desacord amb la decisió unilateral d’Estats Units de traslladar la seva ambaixada a Jerusalem, el que implica un reconeixement d’aquesta ciutat com a capital d’Israel.

Jerusalem no forma part, segons el Dret Internacional, de l’Estat israelià:

- La resolució 181 de l’Assemblea General de les Nacions Unides, aprovada el 1947, va establir que aquesta ciutat posseïa un estatut especial, l’administració recauria sobre l’ONU, cosa que mai ha arribat a aplicar-se.

- Nacions Unides considera que la part oriental de Jerusalem és territori palestí ocupat per Israel des de la Guerra dels 6 dies, de juny de 1967.

- Les resolucions 476 i 478 del Consell de Seguretat de Nacions Unides, aprovades el 1980, condemnen l’intent d’annexió de Jerusalem Est per l’Estat israelià mitjançant la promulgació el 1980 de la Llei de Jerusalem que declarava aquesta ciutat capital eterna i indivisible de l’Estat d’Israel.

Per tot això, Intersindical Valenciana exigeix al Govern espanyol, als Estats membres de la Unió Europea i a les institucions europees i internacionals que rebutgen la decisió de l’Administració nord-americana i respecten i complesquen la legalitat internacional. Així mateix, exigim que vetllen pel respecte i la protecció dels drets humans de totes les persones que viuen a la zona i anima a la societat valenciana a expressar el rebuig a la decisió del govern dels EUA i el seu suport al poble palestí.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.