València alça la veu contra els paradisos fiscals

Intersindical Valenciana participa en la Campanya per una Justícia Fiscal, que reclama al govern espanyol i a la Unió Europea que disposen d’accions eficaces encaminades a l’erradicació dels paradisos fiscals. L’acte central de la Campanya, amb el lema “La reforma tributària: Que no siga un llibre en blanc”, va tindre lloc aquest dilluns a València, davant la Delegació d’Hisenda.

05 / 04 / 2022 | Intersindical

La Campanya per una Justícia Fiscal de la Comunitat Valenciana va alçar la seua veu aquest dilluns, dia 4 d’abril, enfront de la Delegació d’Hisenda, en la plaça de l’Ajuntament de València per a reclamar al govern d’Espanya i també a la UE que duguen a terme accions eficaces i efectives per a aconseguir l’erradicació dels paradisos fiscals.

Sota lemes com a “Reforma fiscal, que no siga un llibre en blanc”, “Fora paradisos fiscals” o “Sense justícia fiscal no hi ha justícia social”, les organitzacions, moviments socials i sindicats que formen part d’aquesta campanya s’han concentrat per sisé any consecutiu per a denunciar i reclamar l’erradicació dels paradisos fiscals, així com accions concretes que promoguen la justícia fiscal.

Durant l’acte, que ha comptat amb la presència de representants polítics com el Secretari Autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, el Director General de Tributs, Rafael Beneyto; de l’Ajuntament de València la Regidora d’Igualtat, Lucía Beamud i el Regidor d Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, es va donar lectura al manifest per part de Cristina Durán, Premi Nacional del Còmic i d’Adolf Beltrán, Director del Diario.es CV. El text va ser entregat a la Delegació d’Hisenda perquè puga arribar així fins al Ministeri d’Hisenda.

“La reforma tributària: Que no siga un llibre en blanc”
El lema d’enguany, “La reforma tributària: Que no siga un llibre en blanc”, fa al·lusió a la demanda al govern espanyol perquè complisca el seu compromís d’afrontar una reforma tributària de gran importància que servisca per a modernitzar i consolidar el nostre sistema tributari, augmentant la seua suficiència i progressivitat, que el dote de mesures efectives per a millorar la seua capacitat recaptatòria i redistributiva, així com per a evitar i combatre el frau, l’evasió i l’elusió fiscal. “Ara li correspon al Govern “avançar cap a un sistema tributari més just i progressiu per a tindre un Estat del Benestar fort”, agreguen.

Denuncien xifres, que consideren vergonyoses, com que els paradisos fiscals costen als governs de tot el món 427.000 milions de dòlars cada any, que la riquesa oculta de les grans fortunes espanyoles supera el 10% del PIB, que els 36 principals bancs europeus registren el 14% dels seus beneficis en paradisos fiscals i que prop de 20.000 milions d’euros se situen en paradisos fiscals.
Lamenten que, mentre no es demostre una voluntat política fèrria, els paradisos fiscals continuaran afeblint la possibilitat dels estats d’invertir en un model de sanitat pública i universal de qualitat i en polítiques públiques que garantisquen els drets fonamentals de la ciutadania. I critiquen que la Unió Europea continue deixant fora de la seua llista negra als paradisos fiscals de dins de la UE com ara Xipre, Irlanda, Luxemburg, Malta i els Països Baixos.

Per tot això reclamen al Govern d’Espanya i a la UE una sèrie de mesures que inclouen accions com restringir les bonificacions i exempcions fiscals, actualitzar la llista negra espanyola de paradisos fiscals, crear un registre públic a Espanya que abast als propietaris reals, finals i efectius de totes les societats pantalla i comptes bancaris, impulsar la contractació pública fiscalment responsable amb la iniciativa de “Zones Lliures de Paradisos Fiscals”, així com, a nivell europeu; la inclusió automàtica en la llista negra de les jurisdiccions amb impostos corporatius nuls o molt baixos o adoptar sancions per als països de la UE que mantinguen mecanismes de competència fiscal deslleial.

Un acte que arriba, amb la crisi per la guerra d’Ucraïna com a teló de fons, la qual agreuja, encara més, “l’actual situació de precarietat quan encara estem en el procés de reconstrucció de les nostres economies i de les nostres societats afeblides per la pandèmia”, indiquen des de la campanya.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.