Moviments socials

L’espai ‘Caminant’ convoca noves mobilitzacions pel 23 de febrer i el 6 abril

L’espai ‘Caminant cap al 24 i 27 d’octubre’, que va impulsar mobilitzacions el passat mes d’octubre a nivell estatal, entre elles una manifestació a Madrid secundada per més de 35.000 persones, ha decidit donar continuïtat a la iniciativa sota el nom ‘Caminant ‘i ja té noves dates al seu calendari d’accions: 23 de febrer i 6 d’abril.

30 / 11 / 2018 | Intersindical

Més de 35.000 persones van recórrer els carrers de Madrid el passat 27 d’octubre a la manifestació convocada per l’espai ‘Caminant cap al 24 i 27 d’octubre’. Després de l’èxit de la mobilització, els col·lectius i organitzacions que conformen aquesta iniciativa han decidit donar-li continuïtat sota el nom ‘Caminant’.

Com ja succeís a l’octubre, des de l’espai s’han fixat dues dates per a noves mobilitzacions, el 23 de febrer a nivell territorial i el 6 d’abril a Madrid. A Andalusia, les accions del 23 de febrer es retardaran fins al 28 del mateix mes amb motiu del Dia d’Andalusia.
Aquesta iniciativa, que va sorgir el passat mes de maig amb la intenció de “rellançar la mobilització social de manera general, unitària i transversal”, compta amb 200 adhesions d’organitzacions i col·lectius de tot l’Estat.
La presència de tan diversos actors es va deixar veure a la manifestació convocada el 27 d’octubre sota el lema “Si ens movem ho canviem tot”. Desenes de milers de persones van recórrer els carrers de Madrid des d’Atocha a Sol amb pancartes i lemes de diferents àmbits, laboral, habitatge, pensions, educació, medi ambient, etc., englobades en quatre eixos reivindicatius: redistribució de la riquesa, recuperar el planeta, conquerir drets i una vida digna.
Aquesta pluralitat de forces es reflecteix també en les dinàmiques de solidaritat que s’articulen com a ‘modus operandi’ de l’espai ‘Caminant’, des d’on criden a donar suport a les accions convocades per diferents col·lectius, a més de les seves pròpies, entre elles les recents mobilitzacions contra la violència masclista, les previstes el 10 de desembre pel Dia Mundial dels Drets Humans o la manifestació estatal de pensionistes del proper 15 de desembre.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.