Mobilitzacions

Crida a la mobilització social unitària

“Igualtat, drets, llibertats. contral el cop a la democràcia. Ai ens movem, ho canviem tot “

13 / 02 / 2019 | Intersindical

Des de l’espai unitari CAMINANT que agrupa a marees, organitzacions i col·lectius socials, laborals, sindicals i polítics, fem una crida a la unitat d’acció i a la mobilització als carrers els propers dies 23 de febrer i 6 d’abril.

Perquè: 

-Sense igualtat real, no hi ha democràcia

-Sense democràcia social, no hi ha democràcia

L’espai unitari Caminant convocant de les mobilitzacions dels passats dies 24 i 27 d’octubre, pensem que és el moment de tornar als carrers perquè els últims esdeveniments aprofundeixen en la deriva antidemocràtica que portem vivint des de fa anys, fruit de la vulneració de drets, la precarització de la vida, l’augment de les desigualtats socials, l’empobriment de la població, l’espoli de la natura i el saqueig als sectors populars que han imposat les elits econòmiques i polítiques amb la crisi com a excusa.

Sense la urgent posada en marxa de les reformes fiscals, laborals i polítiques i un finançament just que permeten posar els recursos econòmics al servei de les majories socials es condemna els pobles a viure sotmesos a la inseguretat vital constant de no poder satisfer les seves necessitats bàsiques d’allotjament, d’accés a recursos bàsics (llum, aigua, etc ...) o als serveis públics essencials com la sanitat, l’educació, els serveis socials, el transport o les pensions dignes.

La precarització de les nostres vides en tots els seus aspectes, la por i la inseguretat que provoca negar l’accés als mitjans que garantesquen una vida digna, és negar la democràcia.

A més, apareix en l’escena l’extrema dreta, el que comporta no solament el discurs de l’odi, també un aprofundiment de les polítiques neoliberals i de la desarticulació dels moviments populars com autèntiques eines d’oposició a les mateixes, començant pel moviment feminista. A l’atacar les legítimes aspiracions de les dones, del 50% de la població, es tracta de condemnar-les a la resignació enfront de la violència, la sobreexplotació i la desigualtat crònica, a major glòria del sistema capitalista i patriarcal.

Entenem que només des de la mobilització social unitària i sostinguda en el temps es pot conquerir els nostres drets i una vida digna, per la qual cosa proposem la realització d’accions descentralitzades en els territoris el 23 de febrer, el 28 de febrer a Andalusia, i continuar amb una mobilització estatal conjunta el proper 6 d’abril a Madrid.

Convidem a tots els col·lectius, organitzacions, marees ... que comparteixen aquests objectius bàsics a sumar-se a les mobilitzacions.

Perquè, si ens movem, ho canviem tot!

Al País Valencià, les convocatòries per al 23 de febrer són:

  • Alacant, Escales Mercat Central, 18h.
  • Castelló, Pl. Santa Clara, 12h.
  • València, Pl. Ajuntament, 18h.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.