Drets socials

Eleccions 28A: Intersindical Valenciana aposta per aprofundir en el canvi social i polític

Intersindical Valenciana valora positivament la gran participació en les eleccions del passat 28 d’abril que ha possibilitat frenar l’ascens de les polítiques conservadores que centraven el seu programa en retallar els drets de les treballadores i treballadors i de la majoria de la societat valenciana per beneficiar les elits i les grans corporacions.

01 / 05 / 2019 | Intersindical

La mobilització de la societat valenciana ha estat clau per frenar les polítiques involucionistes. Una mobilització no només durant la jornada electoral, sinó també als carrers durant mesos com ara les protagonitzades pels moviments feminista, pensionista, per un habitatge digne que encapçala la PAH, per una justícia fiscal, en defensa de les persones refugiades, en defensa dels serveis públics, de defensa de la nostra llengua i cultura, contra la precarietat i tants altres, com també el moviment sindical han estat clau per consolidar el canvi polític i una majoria favorable a avançar envers unes polítiques favorables als interessos de la majoria de la població.

Intersindical Valenciana com sindicat de classe valencià, sociopolític, feminista, autònom i assembleari, considera que els nous governs que s’han de constituir a l’estat i al País Valencià en les properes setmanes, han de engegar un programa urgent de polítiques laborals, socials i econòmiques per fer front a la situació que travessen les treballadores i treballadors i el conjunt de la societat valenciana pels efectes de l’aplicació de les mesures neoliberals.

En eixe sentit, des del Sindicat es reivindica: derogar les reformes laborals i les reformes de les pensions, augmentar els salaris, crear treball digne, estable i saludable, reduir la jornada laboral i redistribuir el temps del treball, acabar amb les desigualtats als centres de treball per raó de sexe, orientació sexual o procedència, potenciar els serveis públics – salut, educació, habitatge, dependència, serveis socials, transport, energia…-

Exigim avançar en l’autogovern i en un nou model de finançament que ens permeta introduir canvis profunds al model productiu valencià, establir un Marc Valencià de Relacions Laborals i Prestacions Socials, així l’aplicació efectiva de les competències que tenim transferides per la millora de vida de les valencianes i valencians. A més, aquestes polítiques s’han de complementar amb altres que suposen un pas endavant en el nostre autogovern amb l’assumpció de noves competències, especialment en matèria laboral, així com la promulgació de la Llei de la Funció Pública Valenciana, una Llei d’Igualtat Lingüística, la cohesió i vertebració del territori valencià mitjançant la posada en marxa de les infraestructures necessàries i unes inversions a totes les comarques, especialment les més desfavorides, que ho possibiliten, l’impuls del Pacte contra la Violència de Gènere, així com la derogació de la Llei de Participació Institucional que impedeix una veritable pluralitat sindical.

Per al Sindicat és necessari que aquestes polítiques s’implementen aviat, per la qual cosa presentarà als diversos partits polítics les seues reivindicacions en matèria laboral i social, al temps que considera necessari mantindre l’organització, la mobilització i la lluita als centres de treball, als barris i als pobles, impulsant les plataformes unitàries, assembleàries i plurals per fer possible que les reivindicions siguen tingudes en compte pels governs i s’avance envers un canvi social real que capgire la situació que travessa una part important de la nostra societat i s’avance envers un País Valencià més lliure, més igualitari i més just.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.